Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primăria Sectorului 6 a început demolarea garajelor, pentru a crea noi locuri de parcare

Your browser doesn't support HTML5 video.

În București au început demolările garajelor rămase din anii '90. În paralel, autoritățile locale vor să-i prindă și pe cei care subînchiriază ilegal locul de parcare

Primăria Sectorului 6, de pildă, vrea să-i oblige pe șoferii care dețin aceste locuri să-și pună pe parbriz un cod QR, cu informații despre titularul contractului.

Luni dimineață, un utilaj a început să pună la pământ câteva garaje din cartierul Drumul Taberei. Foștii proprietari au fost avertizați să-și ia lucrurile din garaje, inclusiv borcanele, pentru că demolarea acestor construcții a început de luni. Operațiunea se va termina la sfârșitul săptămânii. La final, în locul celor 32 de garaje vor apărea 41 de locuri de parcare.

Garajele au fost construite în anii '90 în baza unor autorizații provizorii. Deși au contestat în judecată decizia primăriei, șoferii sunt resemnați.

Unii șoferi nu locuiesc în zonă, așa că nu vor primi loc de parcare la schimb. Între timp, primăria Sectorului 6 spune că a fost asaltată de plângeri din partea cetățenilor, care sustin că nu unde sa își lase mașina, dar există cetățeni care au loc și îl subînchiriază ilegal.

Citește și
Parcare
Proiect în Alba Iulia. Dezvoltatorii ar putea fi obligați să asigure loc de parcare proprietarilor

Taxa pentru un loc de parcare de reședință a crescut de la 1 ianuarie până la 600 de lei pe an. La Mica Publicitate sunt anunțuri prin care se cer și 200 de lei pe lună.

Reprezentanții primăriei Sectorului 6 au anunțat că pregătesc un sistem prin care șoferii cu loc de parcare de reședință vor fi obligați să aibă în geamul mașinii un QR Code. Codul va arăta dacă mașina are voie să parcheze pe locul respectiv.

Reporter: Dacă identificați că cineva subînchiriază locul de parcare, ce se întâmplă cu acel contract? Alexandru Ionescu, șef serviciu parcări Sectorul 6: Dacă identificăm, acel contract se reziliază, locul va fi vacant disponibil și va fi închiriat pe aplicația online.

Proiectul ar urma să fie votat la sfârșitul lunii, dar vor dura 6 luni până când va intra în vigoare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult