Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primăria din Boldești-Scăieni, acuzată că aruncă gunoiul în pădurea din afara orașului. Localnicii sunt revoltați

Your browser doesn't support HTML5 video.

Localnicii din orașul prahovean Boldești-Scăieni acuză autoritățile locale că aruncă gunoaie în pădurea de la marginea orașului.

Viceprimarul susține că angajații Primăriei au dus acolo doar crengi și resturi vegetale, biodegradabile. Însă, în pădure au fost găsite și alte gunoaie.

Revoltați, oamenii din zonă au sunat la 112 și au cerut și intervenția gărzii de mediu Prahova.

Localnic: „Plastice, saci, ni s-a spus de la primărie că sunt biodegradabile, scaune, conducte, orice se poate arunca”.

Florin Miu, martor: „Mai ales din partea Primăriei e strigător la cer, revoltător, mai ales Primăria să aducă gunoaiele aici ținând cont că acum doi ani de zile au venit și au făcut o acțiune de curățenie. Acuma ce fac, aduc gunoaiele înapoi? Fix Primăria, utilajele Primărei, trimiși de primărie”.

Oamenii care locuiesc în apropiere se plâng că sunt asaltați continuu de mirosuri insuportabile.

Citește și
Cosul galben pentru plastic
Reguli de bază de reciclare pentru copii - Coșul galben este pentru plastic

Marius Miron, localnic: „O pădure foarte frumoasă în loc de flori avem moloz, în loc de ciuperci avem cauciucuri, foarte frumos - pădurea la Scaieni 2023 - făcute de Primărie decât să îl plătească la rampa ecologică unde este per kilogram au preferat să îl arunce”.

Localncii se tem că vor fi puși la plată

Ana Maria Rotaru, localnică: „Este foarte aproape de casele noastre se simte și în atmosferă mirosul făcut de gunoaiele aruncate, din păcate nu sunt doar deșeuri vegetale așa cum au spus cei de la Primăria Boldești-Scăeni și Primăria ar trebui să vină să le strângă”.

Viceprimarul din Boldești-Scăeni recunoaște că angajații instituției duc în pădure resturile vegetale.

Maria Magdalena Rădulescu, purt. cuv. IJP Prahova: „În urma sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului la acest moment fiind efectuate verificări în vederea clarificării situației de fapt, urmănd să fie luate măsurile legale în consecință. Totodată cu privire la aspectele sesizate au fost informați și reprezentanții Gărzii de Mediu”.

Oamenii speră că Primăria va fi obligată să curețe cât mai curând gunoaiele din pădure. Doar că se tem că tot ei vor suporta costurile. Și că tot din banii lor vor fi plătite și eventualele amenzi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult