Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primăria Capitalei intră pe piața imobiliară. Locuințe promise medicilor și asistenților

Your browser doesn't support HTML5 video.

Primăria Capitalei intră pe piaţa imobiliară şi va construi blocuri pentru nevoiaşi.

În plus, devine şi un client important, pentru că va cumpăra 500 de locuinţe de serviciu pentru medicii şi asistenţii care lucrează în cele 19 spitale aflate în administrarea primăriei.

Municipalitatea are de rezolvat însă o mare problemă: dezvoltarea deloc armonioasă a Capitalei.

Anul acesta, Primăria Capitalei va construi blocuri pentru cei care nu îşi permit o locuinţă. În plus, a alocat 15 milioane de euro pentru a cumpăra şi locuinţe construite deja.

”Vom demara achiziționarea a 300 de locuințe pentru medici, asistenţi şi asistente, iar în etapa a doua încă 200. Astfel încât să nu mai fie tentaţi să plece din ţară”, susține Gabriela Firea.

Citește și
imobiliare
Capcanele ascunse în tranzacțiile imobiliare: Ghidul cumpărătorului diligent

Între timp, însă, dezvoltatorii imobiliari privaţi construiesc şi ei pe bandă rulantă. Doar în luna ianuarie au fost eliberate cu 30% mai multe autorizaţii de construire faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Din păcate, regulile sunt în continuare permisive.

În acelaşi timp, dezvoltatorii se plâng ca nu au parte de spijin din partea autorităţii locale.

”Din păcate, dezvoltatorii imobiliari sunt cei care trebuie să realizeze toate lucrările de infrastructură şi utilităţi. O altă problemă este legată de drumurile interne ale unui ansamblu rezidenţial. Să nu uităm că în acest moment, din păcate, dezvoltatorii sunt cei care trebuie să le realizeze. Ar fi mult mai uşor şi mult mai facil pentru toată lumea ca acestea să fie în domeniul public şi ele să fie administrate de către primărie”, susține Bogdan Ivan, reprezentant al Asociației Dezvolatatorilor Imobiliari.

Iar toate aceste costuri se reflectă în preţurile din ce în ce mai mari ale caselor şi apartamentelor. Alte administraţii îi sprijină atât pe dezvoltatori, cât şi pe locuitori.

Primăria Oradea duce utilităţile la baza blocurilor care se construiesc în oraş, în aşa fel încât să încurajeze construcţia de apartamente.

Puteţi urmări poveştile de succes din alte oraşe ale României, dar şi problemele cu care se confruntă unele administraţii locale, duminica viitoare, la România, te iubesc!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult