Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primăria Capitalei: Direcţiile municipalităţii, solicitate să-şi actualizeze evidenţa personalului cu obligaţii

Primăria Capitalei a anunţat, miercuri, că direcţiilor municipalităţii li s-a cerut să-şi actualizeze evidenţa personalului cu obligaţii militare, iar acest demers nu are legătură cu războiul din Ucraina.

Mai exact, Primăria Capitalei întocmește o situație doar cu angajații proprii, bărbați între 18 și 35 de ani.

Potrivit unui comunicat al PMB transmis Agerpres, „la solicitarea Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale - Serviciul Probleme Speciale Bucureşti, aflată în subordinea Guvernului, Direcţia Generală Situaţii de Urgenţă, Statistici şi Strategii - Direcţia Înzestrare Materială şi Situaţii de Urgenţă a transmis în data de 28.02.2022 către toate direcţiile din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti solicitarea de actualizare a evidenţei personalului cu obligaţii militare".

„Întocmirea acestor documente este un atribut legal al tuturor instituţiilor statului. (...) Această acţiune a Primăriei Municipiului Bucureşti nu are legătură cu evenimentele de la graniţele ţării şi nu a fost iniţiată de către primarul general", se precizează în comunicatul citat.

Municipalitatea aminteşte că, anul trecut, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat prin Hotărârea nr. 0015/25.02.2021 Planul de Mobilizare a Economiei Naţionale pentru Apărare valabil în perioada 2021 - 2024, iar în baza acesteia şi a altor prevederi legale direcţia de specialitate din cadrul PMB are obligaţia de a întocmi şi actualiza pentru perioada precizată documentele de mobilizare la locul de muncă pentru personalul propriu.

Citește și
live siret
Vama Siret, locul prin care trec cei mai mulți refugiați. Aproape 10.000 de refugiați au trecut granița prin acest punct

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult