Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Prima reacţie a lui Tudorel Toader, după opinia comisiei de la Veneţia privind legile justiţiei

Ministrul Justiţiei a postat câteva "precizări" pe Facebook sâmbătă după-amiază.

"Simple precizari referitoare la elaborarea legilor justitiei ! Ministerul justitiei a elaborat un proiect de lege pentru modificarea celor trei legi ale justitiei. Concomitent, pe un numar de 18 pagini, ministerul justitiei a elaborat si proiectul de solicitare a opiniei Comisiei de la Venetia.

Pe data de 25 octombrie 2017, in cadrul Comisiei speciale a Parlamentului am prezentat cele doua documente. Ulterior, au fost promovate trei initiative parlamentare de modificare a legilor justitiei, care au fost dezbatute si adoptate", a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Comisia de la Veneţia a emis vineri o opinie preliminară asupra modificărilor propuse de majoritatea parlamentară la legea privind statutul judecătorilor și procurorilor, legea organizării judiciare şi legea CSM.

Comisia afirmă, în document, că „există aspecte importante în cele 3 propuneri de modificare care, luate separat, dar mai ales împreună, în contextul politic complex din România de azi, este foarte probabil să slăbească independenţa judecătorilor şi procurorilor şi încrederea publică în sistemul judiciar”

Citește și
Calin Popescu Tariceanu, Liviu Dragnea
PNL: ”Tudorel Toader și reprezentanți ai PSD-ALDE au mințit cu nerușinare”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult