Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Prima plajă lărgită din Eforie Sud este gata. Cum arată acum și care sunt părerile turiștilor | FOTO

Your browser doesn't support HTML5 video.

Prima plajă lărgită din Eforie Sud este gata. Stațiunea a câștigat o suprafață de 140 de metri lățime, iar nisipul, peste un milion de metri cubi, a fost adus din largul Mării Negre.

Lucrările au durat o lună, iar acum muncitorii s-au mutat în zona Capul Turcului, pentru un șantier similar. Spre deosebire de Mamaia, unde turiștii s-au plâns că noua plaja e plină de scoici, în Eforie primii vizitatori spun că nisipul e fin, perfect pentru vacanță.

Noua plajă din Eforie Sud este aproape gata. Lucrările de lărgire a suprafeței de nisip s-au încheiat, iar stațiunea a câștigat o porțiune de aproape un kilometru lungime.

Marius Stamat, reprezentant constructor: „Avem o plajă lată de 110 metri, pe anumite porțiuni 140. Acum trebuie adusă plaja în profilele de proiect, proiectul are ca scop menținerea acestei plaje pentru următorii 50 de ani".

Șantierul a durat patru săptămâni, iar nisipul a fost adus din mare cu ajutorul unei conducte de mare capacitate.

Citește și
eforie sud
Se extinde plaja din Eforie Sud. Cum arată acum stațiunea

Hristu Uzun, director Apele Române Dobrogea: „Primii turiști care au testat rezultatele s-au arătat mulțumiți”.

Turist: „E mult mai fin. Nu mai sunt scoici sau pietricele, e ceva deosebit. Era mare nevoie, pentru că apa venea spre mal, eroda”.

Turist: „Așteptăm să înceapă sezonul estival să vedem cum o să fie amenajată, este o inițiativă bună. Eforie este una dintre stațiunile noastre de suflet, a mea cel puțin”.

Lucrări la Capul Turcului

Acum, muncitorii s-au mutat în zona Capul Turcului. Se lucrează între Eforie Nord și Eforie Sud la cinci kilometri de plaja nouă. Mai exact, șapte porțiuni de plajă pentru care se folosesc peste trei milioane de metri cubi de nisip. Lucrările trebuie să fie gata până în ianuarie 2023.

Cei mai bucuroși sunt proprietarii hotelurilor care nu aveau plaja suficient de mare, sau ai restaurantelor cu vedere spre valuri.

Alexandru Ilie, managerul unui restaurant pescăresc: „Credem că o să vină mult mai mulți turiști. Înainte aveam o limbă de plajă, acum o să avem o plajă foarte foarte mare.  Ne bucurăm, ne ajută mult, mai ales că și vederea o să fie splendidă”.

Plaja dintre Eforie Nord și Sud este considerată una dintre cele mai expuse eroziunii, mai ales în perioade cu vânt puternic. Geamandurile sunt foarte aproape de mal, apa este adâncă și chiar s-au format gropi în nisipul aproape de țărm.

Odată cu lucrările de acum, salvamarii speră să se reducă pericolul de înec și gropile să dispară.

Gelu Vătămănescu, șeful salvamarilor din Eforie: „Să vină cât mai mulți turiști pentru că se înghesuiau foarte mult pe Eforie Nord. Fiind mai lată plaja între Eforie Nord și Eforie Sud, afluența de turiști o să crească și intrarea în apă o să fie mai lină. Sperăm să nu mai fie atât de multe accidente”.

La finalul operațiunii, zona va câștiga 50 de hectare de plajă nouă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult