Modifica setarile cookie
Toate categoriile

VIDEO. Klaus Iohannis: „Sunt decis să reconstruim tot sistemul sanitar, din temelii”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Preşedintele Klaus Iohannis a susținut miercuri, la ora 17,00, o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni.

Principalele declarații ale lui Klaus Iohannis

 

- Am abordat modul lor de întreținere al echipamentelor necesare în spitale şi reţelelor electrice aferente.

- La ședință au participat reprezentanți ai Guvernului, dar și experți, pentru a găsi cele mai bune rezolvări la aceste probleme.

- Secțiile de terapie intensivă sunt suprasolicitate, din cauza cazurilor severe de Covid-19 pe care trebuie să le gestioneze.

- Fondurile pentru service și mentenanța aparatelor medicale sunt reduse.

Citește și
Klaus Iohannis: Au fost stabilite măsurile generale pentru organizarea vaccinării anti-Covid-19 în România
Klaus Iohannis: Au fost stabilite măsurile generale pentru organizarea vaccinării anti-Covid-19 în România

- Azi au fost identificate soluții concrete. În primul rând, e necesară modernizarea sistemelor de gaze medicinale (în special oxigen) și a rețelelor electrice.

- Se impune regândirea instrumentelor financiare pentru mentenanța sistemelor. Inginerii medicali trebuie implicați mai mult în partea aceasta. 

- Traversăm o perioadă dificilă pentru sistemul medical, care a scos în evidență deficiențele neglijate ani de zile.

- Împreună cu Guvernul, sunt decis să reconstruim tot sistemul sanitar, din temelii. E o reformă de lungă durată, care trebuie să demareze când în Parlament vom avea o nouă majoritate angajată în slujba binelui românilor.

 Conferința de presă integrală poate fi văzută AICI: 

Știrea inițială

 

Şeful statului a avut miercuri o nouă şedinţă de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei de COVID-19.

La această şedinţă au participat prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, vicepreşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, prof. dr. Dorel Săndesc, şeful Secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă I, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Carol Davila", col. dr. Dan Corneci, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş", dr. Emilian Imbri, Elena Ovreiu, lector la Facultatea de Inginerie Medicală din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti.

Încă de marţi preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va avea această discuţie care se va axa pe echipamentele necesare în spitale şi reţelele electrice aferente.

Acesta a solicitat autorităţilor o analiză a situaţiei reale a contractelor de service şi mentenanţă pentru echipamentele şi aparatura medicală din dotarea spitalelor publice.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult