Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Președintele Iohannis transmite condoleanțe familiilor celor care și-au pierdut viața în tragedia din Genova

Președintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, condoleanțe familiilor victimelor incidentului care a avut loc în apropiere de Genova, după prăbușirea unui viaduct.

„Președintele Klaus Iohannis este alături de familiile cetățenilor români decedați în Genova, precum și de familiile îndurerate ale tuturor celor care și-au pierdut viața și urează însănătoșire grabnică celor răniți”, se precizează într-un comunicat de presă.

Doi români și alte 37 de persoane au murit, în urma tragediei de la Genova, unde o porţiune dintr-un viaduct de pe Autostrada A10 s-a prăbuşit marţi, cu tot cu maşini.

Astfel, șeful statului a transmis condoleanțe și președintelui Republicii Italiene, domnul Sergio Mattarella, și autorităților italiene.

„Președintele Klaus Iohannis și întregul popor român sunt solidari cu Italia și poporul italian în aceste momente grele”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Citește și
roman mort in accidentul din Italia
Cine sunt cei 2 români identificaţi printre victimele tragediei de lângă Genova. FOTO

O porţiune de aproximativ 80 de metri dintr-un viaduct al autostrăzii A10, care trece peste o cale ferată şi peste raul Polcevera, s-a prăbuşit în timpul unei furtuni violente, cu fulgere, tunete şi grindină. În jur de 30 de maşini mici şi 5 camioane au căzut de-a valma în gol, de aproape 50 de metri înălţime, şi s-au făcut zob. Podul a strivit şi două depozite. 300 de pompieri şi 400 de poliţişti au fost mobilizaţi în cadrul unei operaţiuni de salvare extrem de dificile, din cauza ploii şi a mormanului instabil de bucăţi de beton şi fiare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult