Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Președintele Europol, despre scandalul de corupție de la Cluj. „Acest comportament ne sperie”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Scandal de corupție la Inspectoratul Județean de Poliție Cluj. Șeful instituției, chestorul Mihai Rus, a fost reținut, alături de cel care conduce serviciul rutier și doi agenți de la circulație.  

Rus este suspectat de complicitate la abuz în serviciu și fals în declarații.

Procurorii au făcut percheziții la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Cluj și la Serviciul Rutier. Șeful IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, a fost audiat mai bine de șase ore la DNA. Mai apoi, reținut pentru 24 de ore.

În spatele gratiilor a ajuns și șeful Poliției Rutiere, Aurelian Mircea Rotar, cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu și fals în declarații. Aceeași măsură a fost luată și pentru doi agenți de la circulație.

Avocat: „Nu vă pot spune decât după ce vedem ce e în dosar. Acuzațiile sunt de abuz în serviciu”.

Citește și
politia rutiera
Manevra „inteligentă” pe care ar fi pus-o la cale șeful poliției Cluj cu agenții care l-au prins cu 120 km/h în localitate

În urma cu o lună și jumătate, chestorul Rus ar fi fost prins de radar conducând mașina personală cu 110 de kilometri pe oră, într-o zonă cu limită de 50. Echipajul de la Rutieră nu l-ar fi sancționat și nici nu i-ar fi suspendat permisul. Cei doi agenți ar fi acceptat, la sugestia șefului IPJ, să se menționeze faptul că soția lui Rus ar fi condus mașina și să nu aplice amenda până la expirarea termenului de prescriere.

Cosmin Andreica, președinte Europol: „Ar fi exercitat presiune din poziția să astfel încât polițiștii să nu aplice legea acest comportament ne sperie în condițiile în care domnul Rus s-a aflat la conducerea unei structuri de operațiuni speciale”.

Șeful IPJ Cluj, dar și ceilalți trei suspecți, urmează să fie aduși astăzi în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult