Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Preşedintele Argentinei, absent la finala Cupei Mondiale cu Franţa. Superstiția pe care o are în legătură cu fotbalul

Preşedintele argentinian, Alberto Fernandez, a anunțat că nu va merge în finala Cupei Mondiale, Argentina-Franţa, spre deosebire de omologul său francez Emmanuel Macron.  

Șeful de stat a lăsat de înțeles că este superstițios, sugerând că dacă nu participă nu va aduce ghinion echipei naţionale, acesta fiind motivul pentru care va absenta de la meciul din finala Cupei Mondiale.

„La fel ca milioane de compatrioţi, mă voi bucura de finala Cupei Mondiale acasă. Voi trăi acest moment fantastic aşa cum am făcut până acum, alături de ai mei. Jucătorii vor avea deja tot ce le trebuie la faţa locului. Cei mai buni dintre oamenii noştri vor fi pe teren şi în tribune vor fi susţinătorii glorioşi”, a scris preşedintele pe Twitter.

„Şi până la urmă, cabalele sunt cabale”, a spus el, referindu-se la „cabalas”, aceste superstiţii, extrem de răspândite printre argentinieni în materie de fotbal.

Superstițiile argentinienilor constau în reproducerea obsesivă a unei formule, a unui gest, a unui obicei, care a fost asociat cu victoria.

Citește și
Franța
CM 2022 | Franța - Maroc, LIVE TEXT. Aflăm cine va juca în finala Mondialului cu Argentina

Există inclusiv o teamă a politicienilor argentinieni de a nu fi percepuţi ca „mufa”, adică o persoană care poartă ghinion.

Predecesorul lui Fernandez, liberalul Mauricio Macri, este prezent în Qatar în calitate de preşedinte al FIFA Charitable Foundation.

Macri a participat la mai multe meciuri, inclusiv la înfrângerea şoc din meciul de debut al Argentinei împotriva Arabiei Saudite (1-2). De aici şi suspiciunea de „mufa”.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult