Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Presa internațională scrie despre corupția din timpul pandemiei. Cazul detectat în România

Un caz din România a fost inclus într-un reportaj al publicației Washington Post despre corupția din timpul pandemiei de coronavirus.

Publicația americană vorbește despre un contract în valoare de 12,6 milioane de dolari atribuit unei firme care comercializează tutun și alcool.

În România, procedurile normale de licitație au fost suspendate pentru a accelera procurarea echipamentelor medicale necesare pe durata epidemiei de coronavirus.

Contracte în valoare de 12,6 milioane de euro pentru măști medicale

 

Astfel, compania Romwine and Coffee SRL, specializată în comercializarea de produse alcoolice și din Tutun, a primit două contracte de la stat, în valoare totală de 12,6 milioane de euro, pentru aprovizionarea cu măști medicale, evaluate la preț dublu față de media pieței.

Contractul a fost semnat după ce Sanimed International, o companie de echipamente medicale a fost exclusă din contractarea directă cu statul deoarece avea taxe restante.

Citește și
Masti
Un milion de măşti cumpărate de Canada din China sunt necorespunzătoare
Parteneriat între Romwine and Coffee SRL și Sanimed

 

Așadar, compania Sanimed a încheiat un parteneriat cu firma situată la aproximativ 32 de km de București, a declarat Cătălin Hideg, directorul Sanimed, insistând că acordul nu a fost unul neobișnuit.

„Peste tot în lume, companiile mari folosesc alte companii pentru licitații. Se folosesc de asocieri, de parteneriate. Există companii cu trei angajați și trei laptopuri care au câștigat licitații în valoare de sute de milioane de euro pentru străzi, autostrăzi, poduri și așa mai departe”, a spus Cătălin Hideg.

Sorin Ioniță, expert în reforme de administrație publică, a numit competiția pentru contracte legate de coronavirus drept o „zonă gri”.

„Este o zonă gri, chiar dacă este corupție sau nu. Oamenii pun mâna pe ce pot”, a spus expertul.

În articolul publicat de Washington Post sunt enumerate mai multe cazuri de corupție detectate în această perioadă în mai multe țări, precum Columbia, Bangladesh și Argentina.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult