Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Premierul nu-l demite pe şeful Poliţiei Române. Cum a reacţionat ministrul Carmen Dan

Şeful Poliţiei Romane rămâne în funcţie în ciuda cererii făcute de ministrul de Interne ca acesta să fie demis. Premierul, singurul care poate lua această decizie, nu este deloc hotărât să îl schimbe.

Mihai Tudose i-a cerut miercuri şefului Poliţiei să îi prezinte un raport al activităţilor ce trebuie făcute în cadrul poliţiei astfel încât astfel de cazuri să nu se mai repete. Cele două probleme majore pe care poltiia le are acum sunt legate pe de o parte de felul în care sunt evaluaţi psihologic angajaţii iar pe de altă parte de încercarea de muşamalizare a unor dosare.

"Au prins pedofilul în 2 zile, până la urmă. Are o săptămână ca să îmi prezinte un raport domnul Despescu..." 

Cu aceste cuvinte, premierul Mihai Tudose a respins, cel puţin pentru umatoarele 7 zile, cererea ministrului de interne Carmen Dan de a-l demite pe şeful poliţiei Romane, Bogdan Despescu. În timp ce premierul făcea acest anunţ în şedinţa de guvern, şefa de la Interne a stat cu ochii în foi.

Carmen Dan a mers apoi la Parlament unde ar fi vorbit cu Liviu Dragnea, cel care i-a cerut să ia măsuri împotriva şefului poliţiei, măsuri contestate de sindicalişti.

Citește și
caz pedofilie politist
Șeful polițistului acuzat de pedofilie, demis

Refuzul de a-l demite pe Bogdan Despescu este o lovitură de imagine pentru ministrul de interne. Carmen Dan a cerut imperativ ca acesta să plece de la comanda poliţiei şi a mai recomandat şi altor poliţişti, implicaţi în anchetarea poliţistului suspectat de agresiuni sexuale, să facă un pas în spate. Adică să îşi dea demisia.

Supărarea ei s-a răsfrânt şi asupra şefului Serviciului Omoruri, cel care a criticat acum o lună modificările din codul penal care prevăd printre multe altele ca orice înregistrare video care nu este făcută de procuror cu aviz de la judecători, să nu mai poate fi folosită ca proba în dosar.

Or, chiar în acest caz, imaginile camerelor de supraveghere au ajutat la identificarea şi prinderea agentului de la rutieră. Iar serviciul Omoruri, care s-a specializat în investigaţiile agresiunilor sexuale asupra minorilor, a reuşit să îl găsească pe suspect în 72 de ore.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult