Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Premieră în justiție. Doi polițiști, condamnați pentru că nu au ajutat o fată abuzată, vândută de tată unor bărbați

Your browser doesn't support HTML5 video.

Doi poliţişti din Covasna au fost condamnați la închisoare, pentru că nu au făcut nimic pentru a salva o fată de 14 ani, vândută de tatăl ei ca sclavă sexuală. Adolescenta a reușit să evadeze de câteva ori și a cerut sprijin agenților, însă aceștia au ter

Bun găsit. Primul agent a aflat despre situația copilei când mama celui care o chinuia a anunțat că fata fugise din casa lor. Polițistul a găsit-o la părinți, a stat de vorbă cu ea, și - în ciuda faptului că avea mare experiență, fiind polițist de 18 ani - nu a deschis un dosar penal.

Tatăl a obligat-o apoi pe copilă să se întoarcă la abuzator. Ulterior, adolescenta a depus și o plângere scrisă. Ca să evite cercetările, agentul a consemnat mai târziu că fata și-a retras plângerea, ceea ce nu era adevărat.

Cazul minorei a fost dat mai apoi în sarcina unei tinere polițiste, care, abia după 8 luni, și-a făcut timp să o audieze pe copilă. I-a promis că o va ajuta, dar...ar fi uitat de ea. Între timp, fata a fost vândută altui bărbat, care o exploata ca și primul.

Abia la 17 ani a reușit să se salveze. După ce tatăl și violatorii ei au fost condamnați la câte 12, respectiv 9 ani de închisoare, acum și polițiștii care nu şi-au făcut datoria și-au primit pedepsele: agentul, ieșit la pensie între timp, a primit o condamnare definitivă, de 2 ani de închisoare, cu executare.

Citește și
tanara muscat
O tânără din București a fost reținută după ce ar fi mușcat mai multe persoane, inclusiv polițiști

Iar polițista, ajunsă ofițer, e condamnată la 10 luni. În cazul ei, magistrații au decis amânarea aplicării pedepsei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult