Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Premieră europeană la Bacău unde a fost deschis Primul centru pentru întreținerea elicopterelor S-70 Black Hawk

Primul centru din Europa pentru întreținerea elicopterelor S-70 Black Hawk a fost deschis la Bacău, acolo unde funcționează deja o unitate similară pentru avioanele de luptă F16.

Compania Aerostar - înființată la Bacău acum 7 decenii - a investit aproape 10 milioane de euro în tehnologie și piese pentru mentenanță. Centrul de întreținere a elicopterelor S-70 Black Hawk a fost deschis în baza unui parteneriat dintre Aerostar Bacău și Lockheed Martin.

În ultimele trei luni, gigantul american a livrat Inspectoratului General al Aviației din cadrul MAI 6 elicoptere Black Hawk. Sunt configurate pentru misiuni terestre, dar și maritime. Ray Piselli, vicepreședinte pentru afaceri internaționale la Lockheed Martin: ”Aerostar a devenit un partener foarte important acum, pentru că se va asigura că aceste nave să își îndeplinească misiunile. Sper să aducem și mai multe nave în România, să creștem economia, să dezvoltăm locuri de muncă și să dezvoltăm zona”. Pentru deschiderea centrului, angajații Aerostar au urmat cursuri de pregătire la academia Lockheed Martin din Statele Unite. Pe lângă alte investiții. Alexandru Filip, director adjunct Aerostar Bacău: ”Deschiderea centrului a însemnat investiții suplimentare în tooling specializat a însemnat și achiziția unui stoc de piese elicopterele IGAv în acest moment sunt nou-nouțe, ne așteptam pe parcursul utilizării lor să înceapă să aibă nevoie de tot mai multe lucrări”. Autorizarea centrului de la Bacău pentru astfel de activități a presupus două etape, respectiv certificare din partea producătorului aeronavelor, dar și din partea Autorității aeronautice militare din România.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult