Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Precizările ministrului Cseke Attila privind propunerea INSP de carantinare a Capitalei. „Mâine se va discuta acest lucru”

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat joi că Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a propus carantinarea Capitalei şi judeţului Ilfov.

"Va fi o discuţie şi pe partea de specialişti. Comitetul Tehnico Ştiinţific care este în subordinea CNSU mâine va discuta, pentru că a fost şi o solicitare sau o recomandare sau propunere a INSP legată de carantinarea zonală, au folosit ei această sintagmă, în Bucureşti şi Ilfov şi aceste lucruri trebuie discutate şi pe partea de specialitate în mod clar şi mâine acest lucru se va discuta. Să vedem ce spun specialiştii. În acest grup sunt şi reprezentanţii altor instituţii şi ministere, pentru că o carantină zonală nu mai este o chestiune care spunem că de mâine se instituie", a spus Cseke Attila la Digi 24, potrivit Agerpres.

Ministrul a menţionat că în Occident accesul în instituţii se face cu certificatul digital.

"Aici sunt alte reglementări, dar sigur este şi această discuţie legată de certificat, pentru că oarecum nu este corect să spui oamenilor care au fost responsabili şi s-au vaccinat că tu nu mai poţi să ieşi pe stradă sau tu nu poţi să te duci la un anumit tip de activitate sau manifestare sau într-un anumit loc public. Să ştiţi că în Occident şi în hoteluri intri cu certificatul acesta. În toate instituţiile se intră astfel", a susţinut demnitarul.

Cine decide dacă Bucureștiul intră în carantină

 

Citește și
ATI
Colegiul Medicilor: Ne mor pacienţi tineri, ajung copii în secţiile de ATI, mor oameni cu comorbidităţi şi fără comorbidităţi

Carantina zonală se instituie prin ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență sau al persoanei desemnate de acesta, în baza hotărârii comitetului județean pentru situații de urgență, la propunerea direcției de sănătate publică teritoriale și cu avizul Institutului Național de Sănătate Publică, potrivit legii 136/2020.

În situația în care măsura vizează două sau mai multe județe învecinate, carantina zonală se instituie prin ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență sau al persoanei desemnate de acesta, la propunerea Institutului Național de Sănătate Publică și cu validarea în termen de cel mult 48 de ore de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult