Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Povestea preotului din Dolj care și-a pierdut ambii băieți și a murit la trei zile după soția sa. „A fost foarte afectat”

Preotul din satul doljean Radomir, Nicolae Mustaţă, a murit recent, după câțiva ani în care a trecut prin mari greutăți, inclusiv pierderea ambilor băieți și a soției. 

În urmă cu doi ani unul dintre băieţii preotului a murit din cauza unei boli incurabile. La începutul acestui an, al doilea băiat al preotului a murit de aceeași boală.

Recent, a murit și soția preotului, iar după trei zile, pe 26 octombrie, a decedat și el, notează Gazeta de Sud. 

„Cei doi băieţi care i-au murit erau profesori de matematică şi de sport. Aveau 46 şi 49 de ani. Săptămâna trecută soţia dumnealui a făcut accident vascular şi apoi şi-a pierdut viaţa. A fost foarte afectat, iar la trei zile s-a stins, din păcate. A mai rămas în urma lor doar fata. Dumnealui avea 75 de ani, iar soţia lui 74. A fost un om cu adevărat deosebit!, a povestit Petre Ionescu, țârcovnicul bisericii.

Preotul a fost foarte iubit de oamenii din sat, iar primarul a vorbit despre greutățile prin care a trecut familia acestuia. 

„A fost o familie foarte greu încercată, din cauza morţii celor doi băieţi. Preotul nostru a fost un om extraordinar, a îndrumat paşii comunităţii noastre timp de 50 de ani. Nu numai în Radomir, ci în toată comuna. Era un om extrem de apreciat, de onest, de cinstit. Cuvintele sunt prea mărunte ca să-l descrie pe părintele care ne-a părăsit. Nu cred că există în toată comuna o locuinţă în care preotul să nu fi fost alături la momente de fericire sau de tristeţe. O jumătate de secol ne-a slujit. A fost o durere mult prea mare pentru amândoi să-şi înmormânteze doi copii. Mi-e atât de greu să vorbesc despre această familie. Este de domeniul fantasticului ceea ce li s-a întâmplat“, a spus Dumitru Iliescu, primarul comunei Dioşti. 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult