Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Povestea gemenelor care suferă de aceleași simptome de cancer, dar numai una are nemiloasa boală

O adolescentă a suferit „în mod bizar” simptomele cancerului de când sora geamănă identică a fost diagnosticată în 2017 – în ciuda faptului că ea însăși nu are această boală, scrie The Independent.

Sophie Walker, în vârstă de 16 ani, a fost diagnosticată cu o tumoare Wilms - un tip de cancer de rinichi - pe 25 octombrie 2017 și a început o sesiune de chimioterapie de patru săptămâni la scurt timp după.

În cei cinci ani de atunci, ea a intrat în remisie de două ori - dar a recidivat de patru ori. În tot acest timp, sora ei geamănă, Megan, a experimentat multe dintre aceleași simptome.

După ce Sophie a fost diagnosticată în urma unor crampe, Megan a început să aibă simptome similare – inclusiv dureri de stomac și de spate, paloare – chiar și pierdere în greutate.

Mama fetelor, Rebecca Walker, din Edinburgh, Scoția, a declarat: „Când Sophie a fost diagnosticată prima dată, Megan a avut toate simptomele. Oamenii comentează tot timpul despre cât de bolnavă arată – este chiar mai palidă decât sora ei. I s-au făcut toate testele posibile pentru cancer și nu este absolut nimic în neregulă cu ea. Este atât de bizar.”

După o perioadă inițială de 27 de săptămâni de chimioterapie, Sophie a intrat în remisie până în ianuarie 2020 – când un RMN de rutină a arătat „ceva îngrijorător” pe coloana ei vertebrală. Un consultant a informat-o pe Rebecca că biopsia inițială a semănat pe coloana vertebrală – ceea ce înseamnă că acul introdus în tumora inițială a lui Sophie s-a dislocat și a răspândit celulele canceroase. După un tratament de trei săptămâni de radioterapie, o recidivă în decembrie 2021 și o remisie în decembrie 2022, medicii i-au spus lui Sophie, cu doar trei luni în urmă, că a recidivat din nou.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult