Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pompierii români din Grecia, mutați imediat la a doua intervenție, în Dadia. Abia o terminaseră pe prima

Pompierii români din modulul specializat de stins incendii de pădure și-a terminat prima intervenție și a fost imediat repartizați în cea de-a doua. Pompierii din România acționează acum în zona Dadia, din Grecia.

În prezent, pompierii români acţionează pentru stingerea unui incendiu, pe un front de peste 3 km, la solicitarea ofițerului de legătură elen, arată Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), citat de news.ro.

Anterior, pompierii români au intervenit pentru stingerea unui incendiu în apropierea unui spital din Alexandroupolis.

În cursul zilei de luni, 56 de pompieri, cu 10 autospeciale de stingere (8 de 3.000l, 2 de 10.000l), o autospecială de primă intervenţie şi comandă şi un autocar au început deplasarea către Grecia, în urma solicitării de asistenţă internaţională, în contextul incendiilor de pădure existente în această ţară.

România și-a anunțat intenția de sprijin pe 20.08.2023, către Centrul de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact, arată sursa citată.

Citește și
raul mures, cautari barca
Un bărbat care venise la pescuit într-un lac din județul Bihor a fost găsit mort

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult