Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pompierii continuă căutările sub dărâmături în urma exploziei din Craiova. Momentul deflagrației violente a fost filmat

Your browser doesn't support HTML5 video.

O explozie puternică a transformat miercuri noapte într-o ruină o clădire pentru nefamiliști din Craiova. O femeie a murit, iar alte trei persoane au ajuns la spital, după ce o parte din primul etaj s-a prăbușit.

Salvatorii au activat imediat planul roșu de intervenție. În total, în imobil erau 50 de locatari, care au ieșit îngroziți în stradă. Pompierii vor continuă căutările, sub dărâmături, și joi dimineață.

O cameră de supraveghere a surprins momentul exploziei violente din garsonieră. Într-o fracțiune de secundă, fumul se răspândește, iar bucățile de tencuială sar în toate părțile.

Locatar: „A bubuit pur și simplu de la o butelie. Partea de jos e mai dezafectată pentru că deflagarația a fost jos, după câte am observat noi”.

Clădirea pentru nefamiliști, cu un singur etaj, este acum o ruină. Zeci de oameni locuiau în cele 42 de garsoniere din imobil. Miercuri noapte, toți au ieșit speriați din locuințe.

Citește și
sarpe
Un şarpe de doi metri a fost găsit în anexa unei gospodării din Mehedinți. Cum a reacționat proprietarul

Locatară: „Ușile se deschiseră, căzută tencuiala de pe sus. Ne speriarăm și ieșirăm afară”.

Locatar: „Unii au scos pe alții afară cu copii în brațe. Așa am plecat din casă, am luat copiii”.

Locatar: „Distrus, ușa spartă, geamuri sparte, e rău. Asta e”.

Salvatorii au activat Planul Roșu de Intervenție și la fața locului au fost trimise numeroase echipaje. Între timp, vecinii au sărit în ajutorul celor prinși sub dărămături. Pentru o femeie de aproximativ 50 de ani nu s-a mai putut face însă nimic. Alți 3 oameni au fost transportați la spital.

Locatar: „De sub dărâmături am scos pe doamna bătrână, mama fetei, iar de la parter pe domnișoara care a fost prinsă acolo”.

Constantin Vlăduțoiu, inspector-șef ISU Dolj: „Operațiunile de îndepărtare a dărâmăturilor, de căutare salvare vor continua până când ne vom asigura ca locația respectivă este în siguranță”.

Oamenii au putut intra în locuințe, însoțiți de pompieri - însă numai ca să adune câteva lucruri. Cei mai mulți și-au petrecut noaptea la rude sau prieteni.

Dan Diaconu, prefectul județului Dolj: „Colegii de la inspectoratul de stat în construcții au venit să evalueze situația și starea imobilului dacă se mai poate locui în ea”.

Blocul construit în anii '60 nu era racordat la rețeaua de gaze, așa că oamenii foloseau butelii. O anchetă urmează să stabilească ce a declanșat dezastrul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult