Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Poluare masivă în București. Garda de Mediu amendează Primăria Capitalei, deci contribuabilii, cu 100.000 de lei

Your browser doesn't support HTML5 video.

Primăria Capitalei va fi amendată de Garda de Mediu cu 100.000 de lei din cauza poluării din oraș.  

Reprezentanții gărzii spun că poluarea a atins cote maxime zilele acestea și că Primăria, deși cunoaște situația, refuză să facă un plan de măsuri care să combată poluarea.

Cele mai mari depășiri au fost sâmbătă spre duminică, însă situația nu stă prea bine nici luni. În majoritatea orașului senzorii platformei „Aer Live” au înregistrat un nivel ridicat de poluare cu PM 2.5 și PM 10, adică particule foarte mici pe care le inspirăm și care ajung în plămâni.

Reprezentanții Gărzii de Mediu spun că principalele surse de poluare sunt traficul, încălzirea locuințelor, dar și șantierele deschise.

Garda de Mediu spune că primăria Capitalei nu are un plan de măsuri care să combată poluarea, asta deși a primit mai multe notificări de la agenția de mediu.

Citește și
Ce purificator de aer să alegi pentru locuință. Iulia Ionescu a testat patru aparate și dă verdictul
Ce purificator de aer să alegi pentru locuință. Iulia Ionescu a testat patru aparate și dă verdictul

Acum Garda de Mediu va amenda, cel mai probabil luni, Primăria Capitalei cu o 100.000 de lei pentru nerealizarea măsurilor. Conform Agenției Europene de Mediu, la capitolul aer curat, Bucureștiul ocupă locul 302 din cele 375 de orașe din Uniunea Europeană.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult