Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Polițiștii patrulează pe litoral cu câini antrenați. Șase cetățeni străini au fost prinși cu droguri de mare risc

Your browser doesn't support HTML5 video.

Distracția, pe litoral, a venit la pachet cu nenumărate dosare penale pentru trafic și consum de droguri. Ofițeri sub acoperire îi opresc pe petrecăreții care aduc substanțe interzise pe plajă.

Șase străini au fost arestați preventiv, după ce în apartamentul pe care l-au închiriat în stațiunea Mamaia a fost găsită o cantitate impresionantă de droguri de mare risc. Polițiștii patrulează cu câini antrenați și pe plaja din Costinești.

Un ofițer sub acoperire, un jandarm și un agent de la pază l-au condus pe un turist străin de la festivalul de muzică electronică din Mamaia direct la dubă.

Scena s-a mai repetat, de-a lungul zilei, și cu alți tineri care au încălcat legea.

Zeci de persoane au încercat să intre cu droguri la festivalul de muzică electronică din Mamaia

Au fost oprite 37 de persoane care ar fi vrut să intre la festival cu subsțante interzise asupra lor.

Citește și
1 mai litoral
Mii de tineri au luat startul în minivacanța de 1 Mai și au umplut stațiunea Costinești

Ofițerii DIICOT au anunțat că 11 persoane sunt cercetate penal pentru trafic de droguri. Șase străini au fost arestați după ce într-un apartament în care erau cazați au fost găsite, în urma perchezițiilor, "droguri pentru toate buzunarele", conform ofiterilor.

Oamenii legii au pus în aplicare, în noaptea de vineri spre sâmbătă, patru mandate de perchezitii în Mamaia Nord, în apartamentele închiriate de inculpați s-au găsit cantități impresionante de droguri.

Cele mai multe droguri erau ascunse în spatele tabloului din cameră, atârnat deasupra patului.

Inspector principal Olimpia Ceară, purtător de cuvânt IPJ Constanța: "Aceștia ar fi promovat vânzarea drogurilor prin intermediul unei aplicații de mesagerie, precizând prețurile pentru fiecare tip de droguri".

Cocaina roz, cel mai scump dintre droguri, a ajuns pe litoralul românesc

Cel mai scump dintre droguri - cocaina roz - se vinde în Miami si Ibiza cu 500 de euro gramul. Ofițerii DIICOT au găsit 70 de astfel de comprimate.

Au mai confiscat si ecstasy, dar și cocaină. Cei șase suspecți arestați sunt cercetați pentru trafic de droguri de mare risc.

După o noapte de audieri, judecatorii Tribunalului Constanța i-au arestat preventiv pentru 30 de zile pe cei șase tineri, toți cetățeni străini. Magistratii au reținut infracțiunea de trafic internațional de droguri de risc și mare risc.

Poliția Locală Constanța a prins și doi bucureșteni care încercau să vândă substanțe interzise în zona festivalului din Mamaia.

Patru câini special antrenați sa detecteze droguri au fost aduși de la Sibiu la Costinești.

Tașa, ciobănescul belgian care detectează drogurile

Tașa are 4 ani și este un ciobănesc belgian. Lucrează în poliție din 2019 și se antrenează zi de zi.

Cristina Dulgheru, agent principal: "Este specializată pe detectare stupefiante".

Reporter: "Cum reactionează când găseste substanțe interzise? Cum vă dați seama?".

Cristina Dulgheru, agent principal: "Are semnalare pasivă, punctează cu nasul și se asează în pozitia șezi sau culcat, în funcție de nivelul la care se află substanța".

Până acum, pe litoral, s-au dat și 19 amenzi în valoare de aproape 10.000 de lei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult