Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Polițist reținut după ce i-a cerut o mită de 300.000 de euro unui om de afaceri ca să îl scape de un dosar de delapidare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un poliţist de la Direcţia de investigare a criminalităţii economice a fost reţinut de procurorii DNA pentru fapte de corupţie.

Ar fi cerut 300.000 de euro de la patronul unui depozit de cherestea, cercetat într-un amplu dosar de evaziune fiscală şi delapidare.

Poliţistul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Reţinerea agentului este legată de unul din cele mai mari dosare de fraudă cu material lemnos din zona Moldovei. Vorbim de acţiunea din septembrie anul trecut când poliţiştii au descins la 146 de adrese din sud-estul României dar şi din Moldova, acolo unde au descoperit o reţea ce coordona 20 de firme implicate în ceea ce activiştii de mediu numesc mafia lemnului.

Între aceste firme ar fi şi cea a unui om de afaceri sucevean, care deţine un depozit de cherestea. Acesta este cercetat pentru delapidare şi evaziune fiscală. Poliţistul i-ar fi promis că îl scapă basma curată, în schimbul a 300.000 de euro: 200.000 pentru el şi 100.000 pentru un intermediar. Mai precis, că va face în aşa fel încât prejudiciul să fie foarte mic în cazul său, şi evaziunea fiscală să-i fie clasată.

Nu a apucat să facă asta, pentru că procurorii DNA au intrat pe fir şi poliţistul a fost reţinut.

Dosarul furtului din pădurile Sucevei a fost investigat şi de colegii noştri de la Inspectorul PRO.

Mai multe amănunte despre toate acestea aflaţi la Știrile ProTV de la ora 19.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult