Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Poetul Emil Brumaru a murit la 80 de ani. A suferit un accident vascular-cerebral

Your browser doesn't support HTML5 video.

Poetul Emil Brumaru a murit sâmbătă seară, la Iaşi. Avea 80 de ani. Joi seara a suferit un accident vascular-cerebral, a fost dus la spital şi părea să-şi fi revenit. Însă au apărut alte complicaţii şi în final inima a cedat.

În noaptea asta, cu puţin înainte de miezul nopţii, poetul Emil Brumaru s-a retras în rezervaţia de îngeri. E greu să scriu, am amintiri cu el de peste 45 de ani. Pe la jumătatea anilor 70, când se năştea şi în mine un fel poet, dintre poeţii ieşeni ai vremii, îmi plăceau cel mai mult cei cinci din generaţia numită 70 - Petru Aruştei, Dan Laurenţiu, Mihai Ursachi, Cezar Ivănescu, Emil Brumaru. I-am scris în ordinea în care ne-au părăsit, m-au părăsit. M-am bucurat de apropierea lor, am scris despre ei, i-am iubit mult, îi iubesc şi acum. Emil împlinise de curând 80 de ani şi era într-o formă de invidiat, cel puţin aşa mi se părea mie. Joi seara, a făcut un ACV, a fost internat la spital şi supus terapiei intensive, în după-amiaza de azi, îşi revenise, a spus poezii asistentelor, a mâncat, a glumit. După câteva ore, a venit vestea că a avut două stopuri cardiace şi a intrat în comă. Am sperat totuşi într-un miracol. Nu s-a petrecut. La 23, 35 a plecat", a scris scriitorul Liviu Antonesei sâmbătă seara pe blodul său.

Născut în Basarabia, Emil Brumaru a lăsat în urmă o creaţie aparte, în special în poezia de dragoste, şi a avut un destin ieşit din tipare. A terminat medicina la laşi, a profesat 12 ani în comuna Dolhasca, din Suceava, apoi, din 1975, s-a dedicat scrisului.

A fost preţuit în lumea literară pentru erudiţie, dar şi pentru stilul său unic, ironic şi inocent totodată.

A lucrat la revista Convorbiri Literare, a scris nenumarare volume de poezie şi a avut constant rubrici în ziare. "Versuri pentru copii şi rafinaţi"- s-a numit, pe drept cuvânt, una dintre ele.

Citește și
accident Dolj
Șofer mort după ce mașina s-a lovit de un pod, apoi s-a rostogolit 50 de metri

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult