Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ploile torenţiale şi vijeliile mătură România. Meteorologii au emis noi avertizări de vreme extremă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ploile torenţiale şi vijeliile mătură România de la un capăt la celălalt. Meteorologii au emis noi avertizări de vreme rea.

O porțiune din Trasfăgărășan a fost blocată de pietrele căzute de pe versanți, iar sute de turiști nu au putut să își continue drumul. Iar în Pitești, după o furtună puternică, străzile au devenit lacuri. Au fost probleme similare, de la Cluj, până în zona Moldovei. Trei avioane nu au putut ateriza pe aeroportul din Iași. Peste o sută de mașini au rămas blocate pe Transfăgărășan în urma ploilor. Torenții formați pe versanți au prăvălit pe drum, pe șapte kilometri, bușteni și bolovani, care s-au pus stavilă în calea șoferilor. Ca să dea drumul circulației, drumarii au intervenit cu mai multe excavatoare. O femeie pe motocicletă a fost rănită de o piatră desprinsă de pe munte. Victima - cetățean polonez - a primit îngrijiri de la un echipaj SMURD. LT. Ionuț Tunaru, ISU Argeș: „Suferind un traumatism în zona membrului inferior stâng, nu a avut nevoie de transport la spital.” Circulația pe Transfăgărașan a fost reluată în această dimineață. Autoritățile mențin însă starea de alertă. În zona de nord a județului Argeș este cod portocaliu până sâmbătă, la ora 6, iar în rest este cod galben. În Pitești, a căzut grindină. Mașinile au inaintat cu prudență. O ploaie torențială le-a adus numai necazuri și oamenilor din Budăi - Iași. Trei locuințe au fost inundate. Din cauza furtunii, trei avioane care veneau din Dortmund, Paris și Bologna nu au putut ateriza pe aeroportul din Iași. Aeronavele au fost redirecționate către Suceava și Cluj-Napoca. Alte două au decolat cu întârziere de pe aerportul din Iași. În Cluj-Napoca apa a inundat un drum național care face legătura cu județul Bihor. Pe soseaua ocolitoare a Ploiestiului șoferii au văzut cum un fulger a lovit un lan de grâu.

Paiele uscate s-au aprins imediat, iar flăcările s-au intins pe 15 hectare. Fumul dens, care se vedea de la zeci de kilometri distanță, a invadat șoseaua iar autoritațile au emis o arvertizare Ro-Alert. Vreme de un sfert de ora a fost oprita circulația pe sensul de mers catre București. Potrivit meterologilor, ploile vor continua - în mare parte din țară - până sâmbătă dimineață Sunt în vigoare avertizări cod galben și cod portocaliu - care anunță posibile acumulări de apă de până la 60 de l/mp.

Reporteri: Natașa Paraschiv, Răzvan Dan, Iulia Ciuhu, Marilena Iordache

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult