Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ploile s-au transformat în ninsori pe vârfuri de munte. Se schiază mai nou și la Buscat la 50 de km de Cluj-Napoca

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ploile le-au cam stricat planurile turiştilor aflaţi în vacanţă în aceste zile. Dar pe vârfuri de munte precipitaţiile s-au transformat în ninsori.

Se schiază mai nou și la Buscat la 50 de km de Cluj-Napoca. Pentru că a nins suficient acolo multă lume s-a înghesuit întâi în trafic apoi la telescaun.

Așa a arătat drumul de acces la pârtia din Buscat, de lângă Cluj-Napoca. Sute de mașini parcate pe margine şi un singur sens de mers. A fost nevoie de poliţişti ca autoturismele să poată înainta.

Bărbat: "Stăm de trei ore efectiv să coborâm. Mereu e așa".

La baza pârtiei, la telescaun, sute de persoane au stat la coadă.

Femeie: "E coadă, dar e superb. Se merge foarte greu. Se blochează. Cu soțul. E la coadă pentru mâine să nu mai așteptăm".

Băiat: ”Zăpadă foarte bună. Aglomerat după cum puteți observa. Locul de parcare a fost groază."

Un skipass de o zi costă 150 lei pentru adulți și 120 lei pentru copii. Cei care nu au echipament pot închiria cu 40 - 60 de lei. Se schiază pe un kilometru jumătate din cei 5, iar zăpada este în mare parte artificială. Pârtia rămâne deschisă cu o oră mai mult decât de obicei.

Iancu Șerbănescu, administrator pârtie Buscat: "Anul acesta a fost atipic..."

Vremea i-a surprins pe turiștii ajunși pe Valea Prahovei. Dacă în stațiunile de la poalele Bucegilor a plouat torențial întreaga zi, la cota 2000 a nins. Motiv de bucurie pentru iubitorii sporturilor de iarnă ce au invadat pârtiile de mare altitudine. Doar ca viscolul le-a cam dat de furcă.

Doar 6 din cele 25 de pârtii de la Sinaia sunt practicabile deocamdată. La instalațiile pe cablu s-au format cozi.

Urmează alte două zile libere pentru unii, timp în care şi soarele îşi va face apariţia.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult