Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Planetariul din Baia Mare: Cât costă taxa de participare la o tabără de știință interactivă pentru copii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Zeci de copii de toate vârstele s-au pus în pielea unor inventatori, preț de câteva ore.

La Planetariul din Baia Mare au învățat ce se poate face cu forța apei, cum au reușit oamenii să-și ușureze viața cu ajutorul unor invenții sau cât de fascinant e sistemul solar.

Cei mici au fost captivați de cele descoperite și au promis că se vor întoare la Observatorul Astronomic.

Observatorul Astronomic din Baia Mare, un loc magic pentru copii

La Observatorul Astronomic din Baia Mare, un loc magic, dotat cu cele mai moderne echipamente de planetariu optic din Sud-Estul Europei, copiii au aflat cât de mare e universul sau ce sunt constelațiile.

Micii „viitori inventatori” au fost captivați de spectacol. Gabriel, un băiețel de doar cinci ani, cunoaște deja toate planetele și constelațiile.

Citește și
NASA
Visurile prind viata peste meleagurile romanesti.Tot mai multi tineri aleg strainatatea

Gabriel: „Am văzut constelațiie… Acvila, Perseu… Aici e Venus, Terra”.

Băiețel: „Astăzi am învățat ce putem face cu foța apei. De exemplu, putem tăia un lemn sau cum un motor cu abur produce curent electric”.

Citește și Sărbătoare cu dans și voie bună în Dâmbovița, unde localnicii îl sărbătoresc pe Sfântul Ilie, ocrotitorul localității

Și părinții care au ajuns cu cei mici la Planetariu a fost fascinați de călătoria printre stele.

Părinte: „Foarte interesant. Nu mă așteptam să fie atât de frumos. De ani de zile am așteptat să vizităm un Planetariu și azi mi s-a îndeplinit dorinţa cu fiul meu de cinci ani”.

Timp de patru zile, în cadrul taberei de știință intercativă, copiii cu vârste între 6 și 15 ani fac experimente cu aburi, cu magneți, curent electric, apă sau gaz.

Printre experimente, primesc și lecții de astronomie. Tabăra de știință interactivă „Astronomicus” se desfășoara până la finalul lunii iulie, iar taxa de participare este de 10 lei pe zi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult