Modifica setarile cookie
Toate categoriile

De ce a murit Petrică Mîțu Stoian. Surse: Cele două ipoteze analizate de anchetatori

Your browser doesn't support HTML5 video.

Surse oficiale au declarat pentru Știrile Pro TV că anchetatorii iau în considerare două ipoteze privind cauza morții cântărețului Petrică Mîțu Stoian.

Prima variantă analizată ar fi că un vas de sânge de la plămâni s-ar fi spart, din cauza cantității prea mari de autocoagulante pe care le-a luat înainte de a merge la clinica medicală privată.

Astfel, autopsia ar fi indicat o valoare dublă față de cea necesară.

O altă ipoteză ar fi faptul că artistul a suferit o ”barotraumă”, după ce plămânul ar fi fost supus la un șoc, din cauza cantității prea mari de oxigen.

Înainte să meargă la clinica medicală, Mîțu Stoian și-ar fi făcut o tomografie computerizată, iar medicii au descoperit că a avut Covid-19. Plămânul drept avea o textură, cu o suprafață mai netedă, care este specifică noului coronavirus.

Citește și
Petrică Mîțu Stoian
Trupul lui Petrică Mîțu Stoian, depus la Craiova. Va fi înmormântat miercuri în costum popular

Petrică Mîțu Stoian a fost depistat cu SARS-COV-2 la finalul lunii septembrie. S-a tratat acasă, mărturisesc apropiații, și ar fi rămas cu sechele grave la plămâni. Artistul făcuse în luna februarie două doze de ser anti Covid, adică acum 9 luni. Însă nu avea și a 3-a doză.

Din cauza complicațiilor care au apărut în urmă infecției, el mergea la recuperare într-o clinică privată din Reșița.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al cântărețului Petrică Mîțu Stoian a ajuns luni seară la Ansamblul folcloric "Maria Tănase" din Craiova. Pe o ploaie mocănească, artistul a fost așteptat de colegii de scenă, prieteni, dar și de familie.

Sediul instituției a fost deschis întreaga noapte pentru cei care au dorit să își ia rămas bun de la maestru, însă numai cu respectarea măsurilor impuse de pandemie.

Sicriul a fost depus în clădirea Teatrului Național din Craiova. Înmormântarea va avea loc miercuri, 10 noiembrie.

Îngenunchiați de durere, artiștii de la Anamblului folcloric “Maria Tănase” din Craiova au plâns și au cântat melodiile cunoscute de atâta lume. Au mărturisit că a fost cea mai grea repetiție, pentru ei. Ultima alături de cel care le-a fost, de-a lungul anilor, prieten și mentor.

Lavinia Bîrsoghe, artist: "Îmi amintesc ultima dată când a venit la noi la sediu și eu mă pregăteam pentru "Crizantema de aur" și mi-a zis “Fată, să cânți frumos că te mănânc. Auziși?"

Nicolae Drăghia, dirijor Ansamblul “Maria Tănase” din Craiova: "Am punctat câteva dintre șlagărele dumnealui, ele erau nelipsite la niciun spectacol, la toate spectacolele erau nelipsite și am simțit nevoia, din păcate."

Marian Medregoniu, artist: "Dumnealui m-a descoperit ca și solist de muzică populară și că pentru toți tinerii din Mehedinți și din toată țara, domnul Petrică Mitu Stoian este și va rămâne mereu un model pentru multe generații."

La căpătâiul artistului au venit și oameni simpli, ca să își ia un ultim rămas bun.

Admirator: "Un solist de mare valoare, un solist cu inimă bună."

Admirator: "Un om minunat. Super om. Păcat de tinerețe, mi se pare prea tânăr ca să moară."

Aseară, când cortegiul funerar a ajuns la Ansamblul folcloric Maria Tănase, Petrica Mîțu Stoian a fost primit cu aplauze, de toți cei care îl așteptau.

Petrică Mițu Stoian va fi înmormântat mâine la cimitirul Ungureni, acolo unde își pregătise locul de veci.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult