Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Peste 170.000 de români au intrat în țară în ultimele două zile. Mașinile sunt pline de suveniruri și daruri din străinătate

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cu mașinile pline peste 170.000 de români au intrat în țară în ultimele două zile.

Se circulă încă bine prin punctele de frontieră terestră așa că șoferii povestesc relaxați că au adus pe lângă daruri alese atent pentru cei dragi și lucruri utile în casă, de calitate mai bună sau ceva mai ieftine decât în România.

Vacanța durează, în medie, o săptămână apoi se vor întoarce la traiul și slujbele lor din străinătate. În multe mașini care sosesc în Vama Nădlac, până și scaunul din dreapta este plin de cutii și pachete, strânse cu centura, să încapă cât mai multe. E drept, majoritatea rudelor încă preferă cozonacul clasic. Și nu toate cadourile sunt de mâncat, de purtat sau de jucat. Obiceiul cere să nu trecem pragul celor de acasă cu mâna goală, mai ales că vom pleca de la ei încărcaţi. Peste 20 de mii de persoane pe zi aterizează, înainte de Crăciun, pe aeroportul Henri Coandă. Majoritatea se vor reuni curând cu familia extinsă. Față de acum 10 ani, bagajele nu mai sunt la fel de voluminoase, dar nu pentru că ar fi devenit mai zgârciți compatrioții noștri… mulți au folosit serviciu de curierat, care livrează cadourile direct acasă. Doi tineri artiști plastici care stau în Elveția au adus, într-o plasă încăpătoare, câteva daruri de autor. Și un domn care muncește în Marea Britanie a strecurat în bagaje câteva dulciuri. Dar cel mai mare cadou pentru doi adolescenți e că-și vor potoli dorul de tata. Ultimul pas e drumul cu autocarul. În zona Iașiului, un bebeluş de câteva luni e la prima întâlnire cu bunicii. Pentru că de fapt asta caută, de sărbători, și cei rămași în țară, și cei de departe. Puțină alinare a dorului de oameni și locuri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult