Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zeci de persoane, la spital cu toxiinfecţie după ce au mâncat de la un fast-food

Your browser doesn't support HTML5 video.

În mai puţin de 24 de ore, peste 40 de persoane, adulţi şi copii, au ajuns la spital după ce au mâncat într-un fast-food din Iaşi.

Medicii abia au mai putut face faţa numărului mare de cazuri şi au alertat Direcţia de Sănătate Publică.

 

Acum se face o anchetă epidemiologică iar din primele date se pare că ar exista suspiciunea de salmonella, prezentă în maioneză folosită pentru șaorma.

La doar câteva ore după ce au mâncat produse de la acelaşi fast-food, mai multe persoane au început să se simtă rău şi au sunat la ambulanţă.

Pacientă: "Am fost şi mi-am cumpărat două porţii de cartofi şi 3 bucăţele de crispy şi când am ajuns acasă nu am avut nimic. Azi dimineaţa când m-am trezit îmi era foarte rău."

Abia când au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase toţi şi-au dat seama că au făcut toxinfecție după ce au mâncat produse din acelaşi loc. Din peste 40 de persoane cu toxiinfecţie au rămas internate 38 - aproape jumătate sunt copii.

Citește și
accident
Microbuz școlar cu elevi și cadre didactice, implicat într-un grav accident. 7 copii, la spital

Medicii spun că se aşteaptă să vină şi alţi pacienţi cu aceleaşi simptome în următoarele ore şi speră să mai aibă locuri libere în salaoane. Cei 38 internaţi sunt în stare stabilă.

Mihnea Hurmuzache, Spitalul de Boli Infecţioase: ”Majoritatea adolescenţi şi adulţi tineri care s-au prezentat pentru fenomene digestive: diaree, vărsături, în urma consumului a unor diverse alimente cu maioneză. De obicei din maioneza este vorba de salmonela."

Astăzi, fast-food-ul a fost închis iar administratorii au anunţat că intră în renovare. Cei de la DSP spun că de fapt le-au suspendat activitatea pentru anchetă.

Mariu Voicescu, purtător de cuvânt DSP: "Este un focar de toxiinfecţie alimentară, au fost prelevate 8 probe de alimente şi 25 probe de sanitaţie."

Pentru a evita astfel de situaţii, trebuie să fim atenţi la consistenţa sosurilor dar şi la mirosul produselor servite în orice fast-food. De exemplu, fiecare caserolă cu sos trebuie să aibă la vedere şi o etichetă cu data la care a fost făcut sosul pentru șaorma.

În următoarele zile, inspectorii de la Protecţia Consumatorului şi cei de la DSP au anunţat controale în toate unităţile de tip fast food din judeţul Iaşi.

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult