Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zeci de mii de oameni ajung zilnic la moaștele Sf. Parascheva. O femeie a venit cu fetița de 1 an, care îi poartă numele

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este Sfânta Parascheva, iar la Iaşi peste 30 de mii de credincioși au participat la Sfânta Liturghie oficiată în fața Catedralei Mitropolitane.

În total, mai bine de 190 de mii de oameni s-au închinat la moaște, pe parcursul pelerinajului. Pe mulți credința i-a unit în familii, iar acum vin să se sărbătorească.

Umăr lângă umăr, credincioșii strânși pentru liturghie au rostit rugăciunile împreună într-un singur glas. De la înălţime imaginea era impresionantă.

O femeie s-a închinat împreună cu fetița ei de un an care nu întâmplător poartă numele sfintei.

Tânără: ”E bucuria Paraschivei mele. Tot prin sfânta l-am cunoscut și pe soțul meu și am zis că prima fetiță i-o vom închina ei”.

Pelerinajul i-a adus pe mulți împreună. Cum sunt și acești tineri, care și ei au devenit o familie și așteaptă să le vină pe lume un băiețel.

Tineri: ”Ne-a ajutat ca să ne găsim unul pe celălalt și să fim împreună”.

Coada la care pelerinii au stat și 12 ore a depășit patru kilometri. Totuși mulți dintre ei vin la moaşte an de an.

Cuplu: „Ne-a adus o fetiță, m-am rugat foarte mult. Cu ajutorul ei am avut-o”.

Cei mai mulți nu pleacă fără o amintire.

Femeie: ”Sfânta Parascheva și o icoană cu Fecioara. Și mir și iconiță pentru frigider și plută. N-am fost doi ani de zile și acum a trebuit să recuperez”. După Liturghie, 85.000 de sarmale au fost împărțite credincioșilor. Dar șirul lung de pelerini din fața raclei nu scade. Oamenii vor continua să se roage și peste noapte. Cel mai probabil, racla va fi dusă în catedrală abia duminică. Până acum, peste 200 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în timpul pelerinajului.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult