Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Peste 200 de români au fost păcăliți de o grupare să investească aproape cinci milioane de dolari în criptomonede

Your browser doesn't support HTML5 video.

Aproape 5 milioane de dolari ar fi pierdut, în total, peste 200 de români convinși de o grupare infracțională să investească în criptomonede spun procurorii DIICOT Ploiești care cercetează cazul.

De fapt oamenii participau fără să-și dea seama la o schemă piramidală de tip Caritas.

Poliţiştii de la crima organizată au aruncat un năvod peste grupul infracţional organizat. Procurorii şi poliţiştii au descins la 11 adrese, din 3 judeţe plus Municipiul Bucureşti şi, în urma percheziţiilor, 14 persoane au fost duse la audieri.

Indivizii sunt acuzaţi de înşelăciuni cu criptomonede, după ce s-au lansat în 2019 în afaceri ilegale.

Pe scurt, ademeneau oamenii să depună sume mari de bani şi le promiteau că vor obţine dobânzi fabuloase, odată banii investiţi în monede virtuale.

Ca totul să pară cât mai serios, înfiinţaseră call-centere şi construiseră şi un site pe internet, unde clienţii se puteau loga şi puteau vedea grafice mincinoase, cu creşteri exponenţiale ale randamentelor financiare.

Numai că, toată lumea ştie că în acea perioadă, piaţa criptomonedelor nu numai că nu creştea, dimpotrivă era în scădere.

Clienţii deveneau, astfel, captivi, şi depuneau şi mai mulţi bani în conturile grupării, ba chiar aduceau noi clienţi.

Când unii dintre aceştia deveneau suspicioşi, îşi primeau investiţia înapoi, chiar şi dobânzile, pentru a nu depune plângere penală. Banii erau luaţi din depunerile ultimilor veniţi, exact pe principiul oricărui joc piramidal.

Şi-aşa se face, că indivizii care au pus la cale totul au câștigat aproape 5 milioane de dolari.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult