Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Exercițiu militar de amploare în județul Galați. Participă peste 1.800 de soldați români și străini

Your browser doesn't support HTML5 video.

Peste 1.800 de soldați români și aliați din trupele țărilor membre NATO iau parte, în aceste zile, la exercițiul militar multinațional „Scorpions Legacy”.

Aceasta dificilă etapă de instruire se desfășoară la Centrul special din Smârdan, județul Galați.

Scenariul exercițiului a presupus mai multe operațiuni care ar trebui să asigure o comunicare eficace între structurile militare din țările aliate. La luptele simulate, cei 1800 de soldați din opt țari NATO au fost asistați atât de forțe: elicoptere IAR 300 și avioane Typhoon, dar și de tehnică militară terestră.

Locotenent colonel Riccardo De Maggio: „Scopul exercițiului este acela de a crește gradul de cooperare între partenerii NATO și de a verifica interoperabilitatea dintre soldați.”

Căpitan Răzvan Moldoveanu, comandant Batalionul 20 Scorpionii Negri: „Am avut ocazia să ne instruim cu parteneri aliați NATO, astfel încât să fim în măsură să acționăm împreună. Au fost foarte multe țări străine participante și a fost o provocare mai mare pentru noi în scopul bunei coordonări între noi.”

Citește și
LIVE UPDATE | Război în Ucraina, ziua 91. A început a patra lună a invaziei ruse pe teritoriul ucrainean
Sondaj INSCOP: 71,2% dintre români consideră Rusia vinovată pentru războiul din Ucraina

Locotenent Krzysztof Sladek, aliat polonez: „Cea mai mare temere a noastră este aceea că, în NATO, nu avem suficientă interoperabilitate să luptăm împreună ca o singură unitate. În realitate, nu avem o barireră lingvistică atât de mare, avem o comunicare bună prin radio. Cautăm noi oportunități să luptăm împreună, sunt bucuros că au participat și trupe franceze, italiene și bulgare.”

Comandamentul Brigăzii Multinaționale Sud-Est se pregătește să conducă forțe aliate în regiunea de Sud-Est a NATO.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult