Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Peste 16.000 de turişti au ajuns în Bucovina, cu ocazia Sărbătorilor de Paște. „Când ajungi aici rămâi, pur și simplu, uimit”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Peste 16.000 de turişti au ajuns și în staţiunile din Bucovina, pentru Paște. Sunt familii venite din toată țara, dar şi grupuri de străini, fermecaţi de mănăstirile din zonă, dar şi de mâncarea delicioasă. Unii au vizitat locurile, alţii au preferat spor

Mulți oaspeți au vrut să scape de stres şi aglomeraţie şi s-au bucurat de liniştea naturii, la pensiuni. Seara, au participat la slujbe și au luat masa în familie.

30 de turiști spanioli descoperă cu încântare Mănăstirea Humorului. Vor să vadă cum se sărbătorește Paștele ortodox și să viziteze zonele din patrimoniul UNESCO. Bărbat: „Locul ăsta e foarte interesant, nu pot explica în cuvinte, are ceva special: mânăstirea, cultura, totul. Este perfect aici!" Femeie: „Când ajungi aici rămâi, pur și simplu, uimit! Mergi dintr-o zonă în alta și ești fascinat de frumsețea locurilor." Alții s-au relaxat la pensiuni. La Voroneț, au apreciat mâncarea bună și liniștea. Bărbat: „Am venit la prieteni, în primul rând, și la relaxare, verdeață, m-am saturat de București și de stres, și de nebunii." Între pauze, merge și un joc de table. Bărbat: „În primul rând, să ne relaxam. Acum table, SPA, deplasări, ce se poate vizita, facem." Sunt si oaspeti care se odihnesc pe un balansoar, într-o liniște îndelung căutată.  Bărbat: „După o lună așa de grea, la muncă, doresc doar să stau pe spate, să mă relaxez, să mănânc bine." În apropiere, la cea mai mare tiroliană din țară, cei mai curajoși au zburat peste 2 kilometri desupra munților. Fetiță: „Am zburat! Mi-a fost puțin frică, am avut emoții!”

Reporter: Cine te-a convins?

Fetiță: „Tata!" În acest timp, în bucătăriile pensiunilor, friptura de miel este pusă la baiț. Chifteluțele și piftia sunt aproape gata. Vineri seară, mulți vizitatori au participat la procesiunile din Vinerea Mare. La Catedrala din Vatra Dornei, 500 de persoane au venit la slujbă. Bărbat: „E un fel de înmormântare a lui Hristos. Deci toată plecăciunea și sufletul către el.” Fetiță: „Frumos. Când noi creștinii sărbătorim această zi specială.” Seara s-a încheiat pentru mulți cu o cină tradițională în familie. Bărbat: „Bucovina asta e ceva aparte. Se mănâncă bine în Bucovina!” În Bucovina, gradul de ocupare în unitățile de cazare depășește 85 la sută.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult