Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Peste 100 de români protestează la un centru Microsoft din Olanda pentru salariile restante. ”Viețile noastre depind de asta”

Nu mai puțin de 120 de muncitori români s-au dus cu autocarele până în Olanda pentru a protesta în fața unui sediu Microsoft față de faptul că nu și-au primit de luni de zile salariile restante. ”Viețile noastre depind de banii aceștia”, spun românii.  

Un grup de aproximativ 120 de angajați români din construcții așteaptă de luni de zile salariile restante după construirea unui centru de date Microsoft în Olanda, la Middenmeer, scrie NH Nieuws.

Imaginile video cu protestul românilor și declarațiile acestora pot fi urmărite AICI.

Românii spun că Microsoft le datorează 1,3 milioane de euro și nu intenționează să plece până nu li se vor plăti toate salariile restante. „Trebuie să luăm măsuri pentru a ne obține banii”, a declarat un bărbat.

Acest grup de români a lucrat la construirea unui centru de date Microsoft în Middenmeer. După finalizarea centrului, muncitorii din construcții s-au întors în România pentru a-și aștepta salariile.

Citește și
marcel bolos
Marcel Boloș, despre cele 16 salarii anuale de la ASF: ”Astfel de acțiuni nu fac cinste”. Măsura ministrului de Finanțe
Oamenii au mers cu autocarul din România în Olanda pentru a-și recupera salarii restante de 1,3 milioane de euro

După ce acest lucru nu s-a întâmplat, românii au parcurs duminică 2.000 de kilometri cu autocarul pentru a-și revendica banii.

Oamenii spun că încă așteaptă salariile de o lună și jumătate pentru 120 de persoane. În total, aproximativ 1,3 milioane de euro. „Viețile noastre depind de acești bani”, a transmis grupul furios.

Microsoft a declarat într-un răspuns că nu face parte din această dispută. Potrivit unui purtător de cuvânt, Microsoft l-a plătit corespunzător pe antreprenor, dar falimentul unui subcontractant a provocat incapacități de plată în rândul grupului de angajați români din construcții.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult