Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Peste 100 de persoane de pe un iaht care plutea în derivă pe Marea Mediterană, salvate de polițiștii de frontieră români

Your browser doesn't support HTML5 video.

Polițiștii de frontieră români au reușit să salveze 108 persoane care se aflau pe un iaht ce plutea în derivă pe Marea Mediterană. Autoritățile italiene au dat alarma, iar operațiunea a durat o noapte întreagă.

Polițiștii de frontieră români de pe navă maritimă de patrulare a Gărzii de Coastă au răspuns imediat ce a fost declanșată operațiunea de salvare și căutare. Iahtul a fost identificat rapid pe radar și vizual de către echipaj. În momentul în care polițiștii de frontieră români s-au apropiat de navă în derivă, cei aflați la bord îngroziți de frică au început să strige cu disperare după ajutor.

Misiunea a durat toată noaptea de 26 spre 27 octombrie, iar în sprijinul alor noştri au venit și colegii lor italieni. În total au fost recuperate 108 persoane, printre care 93 de bărbaţi, 7 femei şi 8 copii, provenind din Iraq, Iran, Maroc şi Egipt.

Toți au ajuns în siguranţă la bordul navei maritime de patrulare, după care au fost preluați de către autorităţile italiene pentru cazare temporară.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult