Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Peste 10.000 de studenți la Medicină renunță la examenele clasice. Un soft special le permite să dea testul pe tablete

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mii de studenți aflați acum în sesiune pot afla în doar câteva minute notele obținute la examene.  

În premieră, o universitate de la noi organizează examenele-grilă doar în format electronic, pe tablete puse la dispoziție de instituție.

Cele 600 de dispozitive pe care le vor folosi studenții, softul și structura necesară pentru funcționarea întregului sistem au costat în total aproximativ de 800.000 de euro.

Peste 10.000 de studenți ai Universității de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași renunță în această sesiune la hârtie și stilou, pentru examenele grilă. Un soft special creat le permite să dea testul pe tablete.

Studentă: „Am avut doar 30 de grile și le-am terminat în 45 de minute. Fiecare student se programează online, pe platforma Universității. Îi este atribuit un amfiteatru, un rând și un loc. Când ajungem în sală, evident, tabletele sunt deja puse la locul respectiv și noi trebuie doar să ne logăm".

Citește și
Ziua internațională a ciocolatei
Ziua Internațională a Ciocolatei se sărbătorește pe 13 septembrie. Curiozități despre „hrana zeilor”

Primele examene organizate în acest fel s-au desfășurat deja, săptămâna aceasta, iar studenții se declară mulțumiți. Andreea este studentă în anul VI la Medicină Dentară și a aflat în câteva minute prima notă obținută în această sesiune.

Andreea Neagu, studentă: „E mai ușor. La testul pe foaie pierdeam destul de mult timp îmbulinând. Examenul e mai obiectiv, deci e în avantajul nostru".

Studentă: „La 60 de întrebări avem 75 de minute. Chiar am făcut simulări și este timp suficient, numai că nu trebuie să te grăbești. Sunt puțin mai grele".

Pe durata examinării, în sală sunt prezenți supraveghetorii.

Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași: „Interacțiunea dintre elev și profesor rămâne doar în timpul semestrului și a examenului practic. Consider că este un pas înainte. Suntem în 2023 totuși".

Aproximativ 100.000 de teste concepute de cadrele didactice au fost introduse în programul informatic al Universității. În cele 12 amfiteatre pot fi examinați, simultan, 600 de studenți.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult