Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Peste 1.000 de persoane cu handicap au stat cu orele la coadă pentru a ridica ajutoarele de la Uniunea Europeană

Your browser doesn't support HTML5 video.

Coadă uriașă, luni dimineață, la Timișoara. Peste 1.000 de persoane cu handicap au venit să ridice ajutoarele de la Uniunea Europeană pentru cei vulnerabili sau cu dizabilități.  

Bieții oameni au așteptat și trei ore în frig, pentru a primi produsele.

Încă de la ora șase dimineața oamenii s-au așezat la coadă, deși distribuirea produselor alimentare începea peste două ore.

Mulți s-au temut însă să nu pățească la fel ca în anii trecuți, când nu au ajuns pentru toți. Așa că au luat în piept frigul cumplit.

Distribuirea pachetelor pentru persoanele vulnerabile s-a încheiat, iar luni a venit rândul persoanelor cu handicap.

Oamenii s-au temut că nu mai primesc ajutoarele

În Timișoara sunt în evidență peste 2.000 de persoane cu handicap și oamenii s-au temut că nu mai primesc produsele. Mai ales că abia mai fac față scumpirilor.

Citește și
Din nou aglomerație la taxe și impozite, la primăriile care au deschis încasările de luni. Cozi la Timișoara și Craiova
Din nou aglomerație la taxe și impozite, la primăriile care au deschis încasările de luni. Cozi la Timișoara și Craiova

Femeie: „Nu îmi ajung cine știe cât, dar ne mai împing puțin. Te scutește de o sumă de bani. E foarte greu, chiriile sunt mari, curent, gaz, destul de greu”.

Femeie: „Pentru mine sunt foarte importante pentru că am salariul mic și nu ne ajunge. Salariul meu e de 2.000 și nu îmi ajunge nicicum. Astea cât de cât îmi ajung”.

Bărbat: „Ne prinde foarte bine. Din pensia pe care o avem nu ne descurcăm. Din pensia de 1.000. Am lucrat 30 de ani degeaba”.

Numai că, în acest an, numărul de pachete a fost suplimentat cu aproape 2.000 de colete pentru a ajunge la toți cei care au nevoie de ele.

Cosmin Dumitrescu, șef serviciu administrativ Direcția Socială Timișoara: „În anii precedenți a fost aglomerație, dar anul ăsta se pare că cetățenii vin din cauza prețurilor foarte mari și că au nevoie de aceste produse”.

Ajutoarele sunt distribuite până pe 13 februarie, inclusiv.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult