Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pesta porcină a ajuns și la Grădina Zoologică din Galați. Măsurile luate

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pesta porcină a ajuns și la Grădina Zoologică din Galați, unde autoritățile sanitar-veterinare au hotărât, miercuri, să ucidă toți porcii vietnamezi și singurul exemplar de porc mistreț care mai exista în zona de vizitare.

Virusul a fost confirmat de specialiștii care au primit miercuri dimineață rezultatul analizelor de laborator.

În ciuda măsurilor luate de administratorii grădinii, virusul pestei porcine a ajuns și în adăposturile animalelor de aici. Este motivul pentru care autoritățile au decis să eutanasieze toate cele 21 de exemplare de porc vietnamez și singurul mistreț care mai trăia în Grădina Zoologică.

Măsuri de prevenție au fost luate încă de acum o lună, când vânătorii au descoperit în pădurea Gârboavele, unde se află azi parcul Zoo, două femele de mistreț moarte, pentru care a fost confirmată prezența genomului pestei porcine africane.

Pe de o parte au fost puse la intrări covorașe îmbibate cu dezinfectant de uz veterinar. Și, cel puțin pentru o perioadă, nu vor mai fi aduse la Grădina Zoologică din Galați niciun fel de suine. Restricția va fi ridicată doar de Direcția sanitar-veterinară.

Citește și
porci
Alertă în Dâmbovița. Focar de pestă porcină într-un fond de vânătoare și în gospodării

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult