Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Personalul SMURD Sălaj a sărbătorit 10 de ani de când se află în slujba celor care trec prin situații dificile

Your browser doesn't support HTML5 video.

Medicii, paramedicii, asistenți medicali, piloții, pompierii și voluntarii de la SMURD Sălaj au sărbătorit ieri 10 de ani de când se află în slujba celor care trec prin situații extrem de dificile. În cinstea lor a fost organizată: „Gala SMURD”.

Cifrele ne arată cât de mare era nevoia unui astfel de serviciu. Într-un deceniu, cei de la SMURD Sălaj au interveni de peste 28 de mii de ori la accidente, incendii sau calamități naturale.

Se spune că "Cine salvează o viață, salvează o lume întreagă". Cu acest gând au venit la ISU Sălaj, acum 10 ani, 4 echipaje de paramedici. Același gând i-a motivat în cele 3653 de zile care s-au scurs până acum - şi pe ei, şi pe cei care li s-au alăturat. De atunci, de la SMURD Sălaj s-a plecat de 28.531 de ori în misiune.

Jubileul a fost marcat printr-o gală, găzduită de Centrul de Cultură și Artă din Zalău, în prezența oficialilor de la București. A venit și secretarul de stat Raed Arafat, fondatorul SMURD.

Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență: „Mai sunt câteva județe care urmează să sărbătorească 10 ani, inclusiv anul viitor. În anul 2012 s-a încheiat implementarea SMURD în toate județele”.

Salvatorii au primit placheta de Onoare a Ministerului de Interne.

Lucian Bode - Ministrul Afacerilor Interne: „Acest serviciu esențial și-a clădit un renume prin fapte de curaj îndeplinite cu success, a devenit cea mai importantă structură de interveție în situații de urgență”.

Dinu Iancu-Sălăjanu, Președintele Consiliului Județean Sălaj: „Sunt omagiați oameni care prin munca lor au contribuit la salvarea atâtor vieți în județul Sălaj”.

La finalul evenimentului, invitații au fost "colindaţi" chiar de angajații SMURD. Iar salvatorilor le-au fost urâte cât mai puține misiuni dificile în anul care vine.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult