Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce sancțiuni au primit protestatarii care au aruncat cu ketchup în Ministerul Justiției

Your browser doesn't support HTML5 video.

Protest la sediul Ministerului Justiţiei. Şapte persoane au fost duse marți seară la secţia 17 de poliţie din Capitală, după ce au aruncat cu pietre şi ketchup în clădirea instituţiei.

Grupul de manisfestanti s-a strâns în momentul în care avea loc şedinţa în care se discuta ordonanţa de urgenţă pe Legile Justiţiei.

După ce au aruncat cu pietre şi ketchup în clădirea Ministerului Justiţiei, cei şapte protestatari au fost duşi la audieri. La scurt timp însă, la sediul secţiei 17 şi-au făcut apariţia mai mulţi susţinători ai protestatarilor.

”Sper să nu încerce să li se facă un dosar penal pentru că au mâzgălit clădirea Ministerului Justiției cu ketchup... O formă de protest slabă pe lângă ce face Tudorel Toader”, spune o protestatară.

”Am ajuns în faţa secţiei de poliţie, am vrut să intru, s-a făcut legitimarea mai cu forţa, că aproape mi-au rupt hainele de pe mine. Avem mii de motive să protestăm nu cred că trebuie să enumăr vreunul, că ştie toată lumea de ce suntem în stradă”, povestește un protestatar.

Citește și
Mihai Șora
Mihai Șora îndeamnă la proteste masive: ”Treziți-vă, oameni buni!”

Dacă la început atmosfera a fost una paşnică, pe parcurs însă spiritele s-au încins.

Mai mulţi susţinători s-au suit pe gardul secţiei de poliţie şi au avut dispute cu jandarmii. La scurt timp au fost amendaţi.

”Am primit amendă 600 de lei pentru că am strigat”, spune un protestatar.

După mai bine de patru ore, cei şapte protestatari au fost eliberaţi. Oamenii susţin că vor continua să protesteze, indiferent de consecinţe.

Comunicatul Jandarmeriei Române: 

”În seara zilei de 19 februarie, mai multe persoane au aruncat cu obiecte și substanțe către sediul Ministerului Justiției, moment în care jandarmul care asigură paza și protecția obiectivului a solicitat în sprijin un echipaj de jandarmerie, pentru a interveni și a opri activitatea persoanelor turbulente.

Șapte persoane au fost conduse la secția de politie pentru identificare și aplicarea măsurilor legale. În urma incidentului, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2000 de lei, pentru tulburarea ordinii publice, săvârșirea în public de gesturi obscene, proferarea de injurii sau cuvinte jignitoare. De asemenea, au fost sesizate organele abilitate pentru efectuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburare a ordinii publice.”

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult