Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pericol de explozie în Buzău. Două autoturisme s-au lovit de o cisternă încărcată cu combustibil, în fața unei benzinării

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un dezastru a fost evitat la limită ieri, pe E85, așa numitul „drum al morții”. Patru oameni au ajuns la spital după ce o mașină, condusă de un șofer imprundent, a fost proiectată de o cisternă plină cu benzină pe sensul opus de mers.

Acolo a lovit alte două mașini. La doar câțiva metri de locul accidentului se afla o stație de alimentare cu carburant.

Autoturismul, condus de un bărbat de 59 de ani, venea dinspre Ploiești, iar la intrarea în municipiul Buzău a ajuns în fața cisternei, după ce ar fi încercat să o depășească prin partea dreaptă.

A fost izbit de mașina de mare tonaj și aruncat pe sensul opus de mers, unde a lovit alte două autovehicule, care circulau regulamentar.

Șoferul cisternei: „A venit colegul cu opelul prin dreapta mea, a vrut să depășească, nu știu ce a vrut să facă am frânat cât am putut. Reporter: Ce transportați? Șoferul cisternei: 17 000 de litri de benzină.” La fața locului au intervenit mai multe echipaje de salvatori. Patru persoane au fost rănite: două din autoturismul care ar fi încercat să depășească și două dintr-o mașină lovită de acesta.

Citește și
Accident înfiorător pe „Drumul Morții”. Sunt trei persoane încarcerate
Accident înfiorător pe „Drumul Morții”. Un șofer, în vârstă de 48 de ani, a murit. Era captiv între fiarele mașinii

Ionuț Cășaru, ISU Buzău: „Au fost evaluate de către echipajele SAJ și SMURD prezente la fața locului ulterior acestea fiind transportate la unitatea de primiri urgențe. Intervenția a avut un grad de dificultate ridicat întrucât exista pericolul unei explozii”.

Polițiștii au deschis un dosar penal și fac cercetări pentru a stabili cum s-a produs accidentul.

Marian Toader, Poliția Rutieră Buzău: „Este vorba despre o coliziune între un autoturism și o autocisternă ce circulau între Ploiești și Buzău. În coliziune au fost implicate și două autoturisme care circulau din sens opus de mers.”

Traficul a fost blocat zeci de minute în zonă și s-au format coloane de mașini.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult