Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Încă două persoane acuzate că au lovit jandarmii, pe 10 august, au fost reținute

Your browser doesn't support HTML5 video.

În dosarul violențelor din 10 august din Piaţa Victoriei, joi, s-au făcut percheziţii în locuinţele a trei persoane, suspectate că i-au agresat atunci pe jandarmi.

Doi bărbaţi au fost duşi la sediul Poliţiei Capitalei, după ce au fost ridicați, în dimineaţa zilei de joi, din locuinţele lor. Aceștia au fost reținuți ulterior.

Surse din anchete spun că bărbaţii ar fi muncitori calificăți, care nu fac parte din nicio galerie şi care au fost văzuţi pe imaginile înregistrate în ziua protestului din 10 august lovind nişte jandarmi.

Este vorba de prima descindere din acest dosar, un dosar în care cercetările sunt făcute de procurorii de la Parchetul de lângă Judecătoria sectorului 1. Este şi un dosar în care, până acum, 169 de jandarmi au depus plângere fiindcă ar fi fost bătuţi în ziua protestului.

Citește și
Proteste Piata Victoriei 10 august
Procurorii analizează imaginile video din 10 august pentru a-i identifica pe cei care au agresat jandarmi

Cercetări se fac şi într-un alt dosar, instrumentat de polițiștii de la Omoruri, care cercetează circumstanţele în care a fost lovită femeia jandarm în acea seară de protest şi cum i s-a furat arma atunci.

Până acum, în ultimele două luni, în acest dosar, au fost aduşi la audieri şapte bărbaţi. Dintre aceştia, cinci se află şi în acest moment în arest preventiv.

De de altă parte, însă, niciun jandarm nu a fost reţinut în dosarul deschis la Parchetul General pentru violentele din ziua mitingului. Au fost puşi sub acuzare trei şefi de la Jandarmerie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult