Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O fetiță de 13 ani ar fi fost violată de un tânăr în boxa unui bloc din Capitală. Individul o racolase pe internet

Your browser doesn't support HTML5 video.

Poliția Sectorului 4 a  făcut vineri percheziiții domiciliare în Bucureşti, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârşirea infracţiunilor de racolarea minorilor în scopuri sexuale în formă contiunată şi viol.

La data de 8 octombrie, Secţia 15 Poliţie a fost sesizată de către o femeie, cu privire la faptul că, în zilele de 30 septembrie, respectiv 1 octombrie, un tânăr pe care fiica sa, în vârstă de 13 ani, l-ar fi cunoscut prin intermediul unei aplicaţii online de dating, ar fi întreţinut raporturi sexuale cu minora, prin constrângere fizică şi morală, în timp ce se aflau într-o boxă a unui bloc din Sectorul 4.

„Cazul a fost preluat de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale - Sector 4, iar în urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că fapta ar fi fost comisă de către un tânăr, în vârstă de 23 de ani. Astfel, în vederea administrării materialului probator, la data de 20 octombrie 2023, a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, bănuitul fiind depistat şi condus la audieri”, arată Polița Capitalei într-un comunicat.

Suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior, faţă de acesta, fiind dispusă măsura arestului preventiv, pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigaţii Criminale - Sector 4, sub supravegherea procurorului specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de racolarea minorilor în scopuri sexuale şi viol.

Citește și
Frații Tate, acuzați de avocați din SUA de intimidarea martorilor: „Vom fi dați în judecată pentru defăimare”
Frații Tate, acuzați de avocați din SUA de intimidarea martorilor: „Vom fi dați în judecată pentru defăimare”

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi a specialistului IT din cadrul Parchetului de lângă Curtea de Apel Bucureşti”, arată comunicatul de presă al Poliţiei Capitalei.

Recomandările poliției

Atunci când aleg o victimă, infractorii au două motivaţii principale:

- Un interes de natură sexuală, obiectivul fiind acela de a obţine materiale de natură sexuală (fotografii sau înregistrări video) sau o întâlnire în persoană, în scopuri sexuale.

- Un interes economic, obiectivul urmărit fiind acela de a obţine foloase materiale în urma şantajului.

Eşti victimă? Cere ajutor! Raportează evenimentul!

Mesajul poliţiilor din întreaga Europă pentru victime este „nu plătiţi şi nu vă fie ruşine să raportaţi fapta”.

„Dacă cineva încearcă să vă ameninţe prin publicarea de fotografii sau imagini compromiţătoare, dacă nu îi oferiţi bani sau nu continuaţi să îi oferiţi bani, poliştii recomandă urmatoarele:

- Nu trimiteţi alte materiale şi nu plătiţi nimic.

- Cereţi ajutor, nu sunteţi singuri.

- Păstraţi dovezile. Nu ştergeţi nimic.

- Opriţi comunicarea cu cei care vă cer bani. Îi puteţi bloca.

- Raportaţi evenimentul.

Foarte important: vă recomandăm să fiţi atenţi la «prieteniile» online pe care copiii dumneavoastră le întreţin. Încercaţi să cunoaşteţi programele şi aplicaţiile folosite de ei pe dispozitivele de accesare a internetului”.

Recomandări pentru părinți

Atunci când le oferiţi copiilor dumneavoastră posibilitatea de a naviga pe internet, pentru a diminua eventuale pericole, ţineţi cont de următoarele aspecte:

Comunicaţi deschis cu copiii despre Internet, despre beneficiile şi pericolele existente în lumea virtuală. Copilul trebuie să ştie că poate discuta cu părinţii despre orice aspect întâlnit în lumea virtuală.

Fiţi atenţi la „prieteniile” online pe care le întreţin. Încercaţi să cunoaşteţi programele şi aplicaţiile folosite de copii pe dispozitivele de accesare a internetului.

Recomandări pentru copii

Nu oferi persoanelor cunoscute pe Internet informaţii personale despre tine sau familia ta (cum ar fi numele, vârsta, CNP, numărul de telefon, fotografii, adresa, şcoala la care înveţi). Dacă anumite persoane insistă să afle aceste detalii, anunţă-ţi imediat părinţi, căci este foarte probabil că au intenţii necurate.

Prietenii din mediul online trebuie sa fie doar cei pe care îi cunoşti în realitate. Nu accepta niciodată să te întâlneşti direct cu o cineva pe care l-ai cunoscut pe Internet! Nu folosi telefonul personal pentru a suna pe cineva cunoscut pe Internet!

Nu spune parola de la e-mail-ul tău altor persoane în afara părinţilor.

Nu uita că NU tot ceea ce vezi sau citeşti pe Internet este adevărat! Informaţiile aflate pe o pagină web pot fi postate de oricine, multe din ele fiind neverificate sau eronate. De asemenea, fotografiile sau filmele pot fi modificate pe calculator şi pot înfăţişa situaţii care nu s-au petrecut niciodată.

În cazul în care primeşti pe e-mail mesaje de la persoane necunoscute, nu le deschide. Nu accesa link-uri sau ataşamente primite odată cu astfel de mesaje.

Dacă cineva te face să te simţi inconfortabil pe Internet, poţi oricând să renunţi la comunicarea cu acea persoană. Nu eşti obligat să stai pe Internet mai mult decât consideri tu şi nici să suporţi ceea ce îţi provoacă neplăcere sau teamă; poţi oricând să îi scoţi de pe lista de contacte pe cei cu care nu vrei să mai comunici!

Cere ajutorul, în orice situaţie, persoanelor în care ai încredere, poliţie, părinţi, profesori sau prieteni apropiaţi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult