Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pentru prima dată în șapte luni, Regina Marii Britanii a ieșit din izolare! Motivul care a determinat-o e surprinzător

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei cauzate de noul coronavirus, Regina a părăsit reședința regală.

Elisabeta a II-a a făcut acest lucru pentru a vizita Laboratorul de Ştiinţă şi Tehnologie a Apărării (Dstl), Port Down, aflat în apropiere de localitatea Salisbury.  Regina și-a dorit să întâlnească un grup de oameni de știință renumiți, cercetători implicați în analizarea unui caz care în 2018 zguduia Marea Britanie: otrăvirea cu arme chimice a agenților Sergei Viktorovich Skripal și Yulia Sergeevna Skripal, eveniment petrecut tot la Salisbury. La momentul respectiv s-a identificat utilizarea unei arme chimice denumite generic Novichok, armă chimică ce are efect neurotoxic, despre a cărei componență și proces de fabricare nu se știu foarte multe, dar savanții încearcă să afle

La aceste eveniment la care s-a discutat inclusiv despre pandemia de COVID-19, Regina a fost însoțită de nepotul ei, prințul William.

Măsurile luate pentru a-i proteja pe cei din Casa Regală au fost speciale: toți cei care urmau să intre în contact cu Majestatea sa au fost în prealabil testați pentru a se vedea dacă sunt sau nu pozitivi pentru noul coronavirus.

Deși procesul de testare nu este încă infailibil, toate cel 48 de persoane au primit rezultat negativ.

Palatul Kensington a refuzat să comenteze dacă și prințului William i s-a cerut și un test pentru a-și putea însoți bunica.

FOTO: GETTY

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA FERMA - ÎN PLUS: 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult