Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pelerinaj la Sfântul Dumitru. Ce s-a întâmplat după ce o femeie s-a rugat ca fiica ei să aibă copii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este o zi de rugăciune şi de mare sărbătoare pentru credincioşii care îl prăznuiesc astăzi pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.

Mii de oameni din toată ţara au venit pe Dealul Patriarhiei să-l cinstească, totodată, şi pe Sfântul Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, prăznuit duminic[. Au fost aduse special pentru cel mai mare pelerinaj din Capitala- Moaştele Sfântului Ierarh Dionisie, Episcopul Cetăţii Albe - Ismail, precum şi Icoana şi Moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia de la Curtea de Argeş.

Mii de credincioşi veniţi din toate colţurile ţării au aşteptat în prima zi de pelerinaj şi câte opt ore la coadă pentru a se închina în cele din urmă la racla cu sfintele moaşte. În total în aceste zile în capitala sunt aşteptaţi peste 100 de mii de pelerini. Iar orele scurse în tihnă au mare însemnătate pentru cei care vin an de an să-şi îndrepte către cer cele mai de preţ dorinţe.

"Pe mine m-a ajutat foarte mult Sfântul Dumitru, pentru că fata mea nu făcea copii şi pe mine m-a ajutat. De ani de zile, din tinereţe vin”, spune o femeie.

Oameni de toate vârstele s-au unit intru rugăciune. Doar dorinţele diferă. "Cu o notă mare la Bacalaureat”; “Să se căsătorească şi nepoata mea Anca şi să le dea Dumnezeu sănătate la toată lumea şi mie şi la copiii mei”.

Citește și
icoana Arsenie Boca
Mitropolia Ardealului a decis ca Arsenie Boca să devină sfânt

Înarmaţi cu multă credinţă şi răbdare, unii au venit şi cu flori, pe care să le pună la racla cu sfintele moaşte.

Două procesiuni impresionante au anunţat începutul celui mai mare pelerinaj organizat în capitala în cinstea ocrotitorului Bucureştilor, Dimitrie cel Nou. Sute de preoţi , călugări, teologi dar şi simpli credincioşi au străbătut străzile din jurul Patriarhiei purtând în mâini icoanele şi moaştele. Mii de oameni aşteptau deja la cozi uriaşe să se închine.

Peste 300.000 de români se sărbătoresc sâmbătă, de ziua onomastica de Sfântul Dumitru. Cei mai mulţi dintre sărbătoriţii care poartă acest nume sau derivate sunt bărbaţi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult