Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pe ce rute vor circula autobuzele electrice din București. Au fost făcute și benzi speciale

Your browser doesn't support HTML5 video.

Bucureștiul are de sâmbătă autobuze electrice. Vor circula pentru început doar pe două rute importante, pentru care au fost făcute și benzi speciale. Și numărul celor care folosesc transportul public este într-o continuă creștere.

Iar cei care nu vor să renunțe la mașina personală, trebuie să fie pregătiți pentru aglomerația din această perioadă, când toată lumea este la cumpărături.

Noile autobuze electrice de pe străzile Capitalei au o lungime de 12 metri și o capacitate de 80 de locuri, dintre care 30 pe scaune. Autobuzele au instalații de aer condiționat, sistem de informare audio și video și prize pentru încărcarea telefoanelor. Au o autonomie de 300 de kilometri și o garanție de 8 ani. Iar călătorii pot plăti cu cardul.

Pentru început însă vor circula doar câteva autobuze electrice, din cele 100 pe care le are de acum Societatea de Transport București. Vor fi pe liniile 330 și 335, care taie Capitala de la nord la est. Până în martie vor fi pe 13 rute, spun reprezentanții administrației.

Începând cu anul viitor, în București vor sosi și 100 de troleibuze noi. Iar dezvoltarea transportului public se vede și în numărul abonamentelor cumpărate. Doar în primele 7 luni ale acestui an bucureștenii au cumpărat cu 22 % mai multe abonamente pentru transportul de suprafață. Si Metrorex a înregistrat în aceeași perioadă cu 9 milioane de călătorii mai mult față de anul trecut. Altfel stau lucrurile în trafic.

Citește și
Prima fabrică de autobuzele electrice de la noi se ridică într-o mică localitate din Ilfov. România va deveni exportator
Prima fabrică de autobuze electrice de la noi se ridică într-o mică localitate din Ilfov. România va deveni exportator

Șofer: „Oribil, îngrăzitor, foarte aglomerat și fără speranță de îndreptare!”

Reporter: Într-o zi cam cât stați în trafic?

Șofer: „Peste o oră jumătate doar într-un sens, dus, și 2 ore întors”.

În București sunt înmatriculate cel puțin 1,5 milioane de mașini.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult