Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Patru elicoptere și 300 de autospeciale noi în dotarea Poliției Române. Agenții vor monitoriza mai ușor traficul pe șosele

Your browser doesn't support HTML5 video.

Poliția Română a recepționat sâmbătă 4 elicoptere noi, între care unul din gama Black Hawk. Va monitoriza astfel mai ușor traficul pe șoselele din țară!

În dotarea poliției au intrat și câteva sute de autospeciale noi, cu sisteme de comunicații prin satelit. Agenții vor putea să primească astfel date în timp real de la echipajele din aer. Noile dotări au costat peste 100 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile.

Noile elicoptere ale Poliției Române pot zbura chiar și în condiții de vânt destul de puternic. Pot ajunge în doar 40 de minute la Brașov și pot să fie pe litoral în aproximativ 70 de minute. Operatorii monitorizează traficul cu un sistem de supravegehere performant, șoferii care încalcă regulile de circulație sunt filmați, fotografiați, iar aceste date sunt transmise direct la echipajele de la sol. Sistemele de supraveghere video ale elicopterelor le permit polițiștilor să-i urmarească pe infractori inclusiv noaptea. Aparatele se pot menține în aer peste două ore, iar elicopterul din gama Black Hawk are o autonomie de zbor de peste 4 ore. Este și cel mai scump, a costat peste 25 de milioane de dolari.

Cătălin-Paul Dache, inspector general al IGAV: „Înainte am avut 6 elicoptere mari sovietice și 4 elicoptere ușoare. Cele sovietice nu le mai folosim și vor fi casate. Avem și două elicoptere vechi Aluette care la finalul acestui an nu vor mai zbura, astfel că rămăsesem doar cu două elicoptere ușoare." Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne: „La nivelul dotărilor cu elicoptere MAI este cel mai puternic minister din regiune." Tot prin fonduri europene nerambursabile au fost achiziționate și alte dotări care ar trebui să-i facă pe polițiști mai eficienți în prevenirea accidentelor rutiere. Benone Matei, inspector general al Poliției Române: „Poliția Română a fost dotată cu 300 de autospeciale de poliţie, 250 de aparate pentru măsurarea vitezei de circulaţie a autovehiculelor, 44 de sisteme electronice mobile de depistare a substanţelor supefiante în salivă." Printre noile dotări se numără și un sistem de scanare 3D pentru cercetare la fața locului. O premieră în dotarea polițiștilor, care le va permite să scurteze această etapă inițială din anchetă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult