Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Patronul unei firme care colectează deșeuri în Oradea riscă trei ani de închisoare. Ce a făcut bărbatul

Your browser doesn't support HTML5 video.

Patronul unei firme din Oradea, care se ocupă de colectarea deșeurilor, a fost amendat cu 200.000 de lei, după un control al comisarilor de la Garda de Mediu.

Asta pentru că bărbatul a continuat să țină afacerea deschisă, deși avea ordin de suspendare a activității, emis în urmă cu două săptămâni. În funcție de cum decurge ancheta, bărbatul riscă și pedeapsa cu închisoarea.

În urma unei sesizări din partea Agenției pentru Protecția Mediului Bihor, comisarii Gărzii de Mediu au plecat în control la un depozit de colectare a deșeurilor din Oradea. Inspectorii au constatat că firma nu respecta șapte condiții de lucru.

Marius Orbai, Garda de Mediu Bihor: "S-a constatat, de exemplu, că societatea colectează vehicule scoase din uz, dar fără a le depozita conform prevederilor legale. Deșeurile periculoase și cele nepericuloase au fost amestecate, solul prezenta urme de petrol."

Mai mult, comisarii au descoperit că firma era în funcțiune, deși Agenția pentru Protecția de Mediu îi suspendase activitatea. Pentru asta, patronul acesteia poate primi până la trei ani de închisoare.

Timea Mare, Agenția de Mediu Bihor: "Trebuie să facă un pic de ordine, să facă zonificare, să colecteze selectiv, așa cum se zice în lege."

Patronul firmei a refuzat să comenteze, în fața presei, neregulile găsite.

Reporter: Nu vreți să spuneți două cuvinte, despre ce se întâmplă?

Bărbat: „Nu, nu, nu. Nu puteți să filmați ( înauntru - n.red. ) Stați acolo și filmați cât doriți, de dimineața până seara."

Comisarii i-au aplicat firmei o amendă de 200.000 de lei pentru neregulile sesizate, adică maximul posibil. Însă, cum societatea avea activitatea suspendată, patronul acesteia va răspunde și penal.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult