Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pățania unui turist rus care s-a pozat indecent într-un loc sacru din Bali. Ce riscă

Un turist rus care a făcut o fotografie semi-nud într-un loc sacru din Bali a intrat în vizorul autorităților

Turistul riscă să fie deportat după ce fotografia în care apare gol de la brâu în jos a devenit virală pe internet. 

Bărbatul pe nume Yuri a distribuit o fotografie în care apare gol de la brâu în jos pe muntele Agung, cel mai înalt punct de pe insula indoneziană.

Hindușii balinezi consideră acest loc ca fiind sacru pentru că îl reprezintă pe zeul Shiva. Turiștii au nevoie de permis pentru a vizita vulcanul

După ce a realizat că fotografia este nepotrivită, el a șters-o de pe pagina sa de Instagram și și-a cerut scuze.

Citește și
motociclete bali
Autoritățile din Bali vor să le interzică turiștilor străini să circule cu motocicletele. Care e motivul

„Nu există nicio scuză pentru acțiunile mele. Singurul lucru care a dus aici a fost ignoranța mea personală. După ce am studiat cultura și religia din Bali mi-am dat seama de greșeala mea. Agung este un simbol sacru pentru balinezi. Shiva distruge universul într-un cerc continuu de renașteri. Localnicii venerează zeii și cred că, dacă îi înfurii, va avea loc o erupție. Iar acest lucru va duce la distrugerea insulei", a scris el în postare.

Ni Luh Djelantik, o femeie politician din Bali, a declarat pentru CNN că a mediat o reconciliere între Yuri și localnicii care trăiesc în jurul muntelui Agung. Bărbatul va participa, se pare, la o ceremonie desfășurată de hindușii balinezi pentru a menține armonia dintre oameni și natură.

Cazul lui Yuri este în prezent gestionat de directorul general de imigrație din Bali. Turistului i-a fost solicitat să se prezinte în fiecare zi la biroul de imigrație.

Nu a fost luată nicio decizie finală în cazul turistului rus, nefiind clar dacă acesta va fi expulzat de pe insulă după ce va avea loc ceremonia.

Guvernul din Bali a luat recent măsuri pentru a gestiona cazurile turiștilor străini al căror comportament contravine obiceiurilor locale.

Pe 12 martie, consiliul de turism a postat un avertisment în limba engleză pentru vizitatori: „Nu postați imagini jignitoare și vulgare pe rețelele de socializare".

În aceeași zi, guvernatorul din Bali, Wayan Koster, a anunțat că străinilor nu li se va mai permite să închirieze motociclete și că vizitatorii internaționali nu vor mai putea lucra pe insulă fără vize- o măsură care îi vizează pe „nomazii digitali" care locuiesc în Bali și lucrează de la distanță.

Rușii reprezintă în prezent al doilea cel mai mare grup de turiști din Bali. Mai mult de 43.000 de cetățeni ruși au sosit pe insulă în primele trei luni ale anului 2023. Prezența lor în Bali nu este însă plăcută.

Un ofițer de poliție din orașul Kuta a declarat pentru CNN că „ori de câte ori primim rapoarte despre un străin care se comportă urât, aproape întotdeauna este vorba de ruși".

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult