Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pățania unui ambulanțier din Alba, după ce a dus în cârcă o bătrână pentru a o salva

Your browser doesn't support HTML5 video.

Situaţia incredibilă în Alba. Un ambulanțier din Munţii Apuseni care a dat dovadă de omenie şi a dus în spate o pacientă de 84 de ani până la maşină, pentru că drumul desfundat nu permitea maşinii să ajungă la batrană, a fost nevoit să dea explicaţii.

Din punct de vedere al protocolului, bărbatul ar fi trebuit să anunţe dispeceratul şi să aştepte până vine un echipaj de la SMURD. Acesta era însă implicat într-o altă intervenţie. În acea situaţie de criză, cei doi salvatori, ambulanțierul şi asistenta, au decis să o care pe bolnavă în spate 100 de metri până la salvare şi cu chiu cu vai au dus-o la spital.

Dumitru Ignat lucrează de peste 10 ani ca ambulanțier la Câmpeni şi este obişnuit să ajungă în zone izolate şi foarte greu accesibile pentru a salva bolnavi.

Aşa s-a întâmplat şi în urmă cu câteva zile când un apel pe 112 anunţa că o pacientă dintr-un cătun din Arieşeni, care suferea de insuficiență respiratorie şi tensiune arterială crescută, are nevoie de ajutor. Sofia Mateș, pacientă: - Nu mă puteam mişca de acasă, dacă nu veneau să mă aducă ei repede.

Reporter: - Și cum v-au adus?

Sofia Mateș, pacientă: - În spate.

Reporter: - Cine v-a luat în spate?

Sofia Mateș, pacientă: - Șoferul. E panta mare și au zis că nu pot ieși cu ea.

"Echipajul a decis: ambulanțierul o ia în spate pe pacientă, nu i s-a pus viaţa deloc în pericol, nu i s-a făcut decât un bine, decizia echiapjului trebuie salutată, eu o consider un gest de eroism în 2018 uite că doi oameni aflaţi într-un echipaj de ambulanţă decid că pot să ducă un pacient până la ambulanţă 100 de metri”, a transmis Călin Potor, medic al Serviciului de Urgență Alba. Membrii echipajului le-au explicat superiorilor de ce au luat decizia de a transporta pacienta în cârca şi nu au respectat protocolul. Chiar şi aşa, ei au fost nevoiţi să dea o notă explicativă. Femeia transportată la spitalul din Câmpeni a rămas internată. Conducerea serviciului de ambulanţă din Alba spune că cei doi membri ai echipajului nu vor fi sancţionaţi pentru gestul făcut, ci doar au dat o explicaţie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult